0
ATP

ATP MONTE KARLO: Novak i šampionu US Opena poklonio ‘krompirić’, čeka Nadal ili Ferera

Objavljeno: 17.04.15 u 14:24

Kako je završio duelu sa Austrijancem Maurerom tako je Novak Đoković otvorio i meč sa Marinom Čilićem koji je njegova deseta žrtva kada su u pitanju setovi dobijeni sa nulom. U četvrtfinalnom duelu Monte Karla Srbin je savladao Hrvata sa 2:0, po setovima 6:0, 6:3, posle 65 minuta igre nanevši mu tako 12. poraz u 12. međusobnom duelu.

Malo šta ima da se kaže o prvom setu u kojem je Novak rivalu dozvolio da osvoji svega devet poena i u kojem je sjajnim riternima do ludila dovodio Čilića koji se uprkos jakim servisima suočio sa čak šest brejk lopti. Tri realizovane bile su sasvim dovoljne Đokoviću za novi „krompirić“ rivalima.

Kada je na startu drugog seta najbolji teniser sveta odmah napravio brejk činilo se da bi u istom ritmu mogao da okonča meč, ali tada se probudio Čilić makar kada su u pitanju gemovi na njegov servis. Imao je Hrvat jednu priliku za ribrejk, ali kako je nije iskoristio pri rezultatu 5:3 na servis Hrvata Novak Đoković je iskoristio treću meč loptu.

U sutrašnjem polufinalu naš teniser će se sastati sa boljim iz poslednjeg četvrtfinala u kojem se sastaju Španci Rafael Nadal i David Ferer, dok će se u drugom polufinalu sastati Tomaš Berdih kojem je Miloš Raonić predao meč i Gael Monfis, koji je bio bolji od Grigora Dimitorva.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter