0
ATP

ON NE UME DRUGAČIJE: Gladijator Janko spašavao meč lopte i pobedio prvi put posle 555 dana! (VIDEO)

Objavljeno: 08.04.15 u 08:25

Janko Tipsarević zaigrao je tenis posle 533 dana i stigao do pobede posle 555 dana i to u taj-brejku trećeg seta nad Giljermom Klezarom rezultatom 2:1 (6:4, 3:6, 7:6) na turniru u Hjustonu.

Veliki je Janko Tipsarević. To je pokazao i u noći između utorka i srede u prvom meču koji je odigrao posle 17 meseci pauze. Sada se vratio i to u velikom stilu, kao što to rade samo veliki igrači. Posle 555 dana Janko je pobedio na zvaničnom meču ATP tura i upisao se na listu aktivnih igrača, ovog puta u Hjustonu, nad Giljermom Klezarom. Bilo je veoma napeto: 2:1 (6:4, 3:6, 7:6).

Posle prvog dobijenog seta teškom mukom, isto tako je izgubio i sledeći, da bi onda usledila žurka u trećem. Tipsarević je kao i u prethodna dva, i u trećem prvi došao do brejka, u petom gemu, ali je odmah u sledećem izgubio sopstveni servis i ušlo se u neizvesnu završnicu.

Taj brejk je mogao da ode i na jednu i na drugu stranu, Tipsarević je igrao izvrsno, ali i gubio poene na svoj servis, što je svakako segment igre koji će moći i morati da unapredi. Neizvesnost je trajala do 7:7, kada je Janko konačno uspeo da slomi Klezara i da sa 9:7 slavi u maratonskom taj-brejku odlučujućeg seta.

 

On stvarno ne ume drugačije. U sledećem kolu srpski teniser igraće protiv Kolumbijca Santjaga Hilarda, petog nosioca na turniru u Hjustonu.

Pročitajte i Jankovu ispovest o povratku na teren posle toliko vremena.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter