0
ATP

ATP MAJAMI: Novak jači i od američkih ‘bombi’, za sat vremena stigao do finala! (VIDEO)

Objavljeno: 04.04.15 u 08:25

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković plasirao se u finale ATP turnira u Majamiju posle tek nešto više od sat vremena borbe protiv domaćeg tenisera Džona Iznera: 2:0 (7:6(3), 6:2).

Ruku na srce prvi set bio je veoma stresan za sve navijače Novaka Đokovića u Srbiji, koji su od jedan sat posle ponoći ostali budni da gledaju najboljeg svetskog igrača. Nijedan teniser nije uspeo protivniku da oduzme servis u prvih 12 gemova, pa se naravno, ušlo u taj-brejk.

A tamo mentalna stabilnost često odlučuje, koja je i ovog puta bila na strani srpskog igrača. Novak je brzo napravio dva mini brejka i stigao do 5:1, pa mu nije bilo teško da posao u prvom setu privede kraju.

Drugi set doneo je dosta manje neizvesnosti, Izner nije mogao da nastavi da servira isto kao u prvom, pa je Đoković uspeo da napravi dva brejka, jedina na meču i lako stigne do kapitalne prednosti. Posle nešto više od sat vremena sve je bilo rešeno, najbolji je otišao u finale, a 24. nosilac kući, odnosno, samo je promenio grad.

https://www.youtube.com/watch?v=6GJ7C3P-HDc

Novaka u finalnom okršaju za pehar Majamija čeka stari znalac Britanac Endi Marej. Biće to njihov četvrti okršaj ove godine, a hrabri podatak da je Srbin ostvario 10 pobeda od njihovih poslednjih  12  međusobnih susreta.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter