0
ATP

ATP MAJAMI: Novak sprečio reprizu duela iz 2. kola

Objavljeno: 31.03.15 u 00:50

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Masters turnira u Majamiju pošto je u meču 3. kola savladao Belgijanca Stiva Darsisa sa 2:0, po setovima 6:0, 7:5, posle jednog sata i 28 minuta igre.

Start meča je bio kao preslikan kao duel protiv Kližana u drugom kolu pošto je Novak prvi set dobio sa ubedljivih 6:0 posle samo 25 minuta igre. Činilo se u tom momentu da bi 84. teniser sveta mogao da se vrati u Belgiju na „biciklu“, ali da se to ne desi zaslužan je i Novak koji je u drugom delu vežbao udarce koje ne koristi previše, pre svega voleje.

Do devetog gema nije bilo brejkova, da bi na iznenađenje svih prvi servis izgubio upravo Đoković i to tako što je njegov rival iskoristio prvu brejk loptu u meču. U narednom Darsis je servirao za izjednačenje u setovima, ali se Novak uozbiljio i nije mu dozvolio ni da pomisli da može to da uradi. Uzvratio je ribrejkom i to bez izgubljenog poena i na taj način sprečio reprizu duela sa Kližanom kada je morao da igra treći set.

Uzeo je Novak i naredni gem bez previše problema, kojih je bilo u 12. gemu koji je trajao više od 10 minuta, ali je na kraju pripao Đokoviću koji je iskoristio prvu meč loptu.

U narednom kolu srpski teniser će igrati protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova koji je u 3. kolu savladao Brazilca Tomaša Belućija sa 2:0.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter