1
ATP

FOTO: STARSPORT

MARJANOVIĆ SE POVUKAO: ‘Prelazna vlada’ u RSS

Objavljeno: 23.03.15 u 21:10

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović odlučio je da većinu ovlašćenja prenese na potpredsednike, a zbog čega je to uradio javnost je obavestio saopštenjem.

– Na osnovu člana 71. stav 2, statuta RSS, kao volonterski Predsednik našeg najuspešnijeg Saveza prema rangiranju Svetske rukometne federacije (IHF 5) i aktuelnog svetskog vicešampiona, a zbog angažovanja u Srpskoj narodnoj partiji, čiji sam jedan od osnivača, doneo sam Odluku o prenosu svojih ovlašćenja iz tački 2 do 9, člana 71. stav 1 statuta RSS na potpredsednike Saveza, Borislava Perovića, Ivana Stankovića i Sinišu Lazića, a sve u skladu sa planom rada Saveza usvojenim na decembarskoj Skupštini.

Radi kontinuiteta, na meni ostaju samo ovlašćenja iz tačke 1. istog člana vezana za protokolarno predstavljanje Saveza u međunarodnim i domaćim sportskim organizacijama i to u periodu do sprovođenja izbora u RSS. Obzirom i da se ovakvom odlukom još više doprinosi demokratskoj atmosferi u periodu do i za vreme izbora, na njima se neću kandidovati i učestvovati, osim ako bude korišćenja te situacije za pokušaj bilo kakve kvazi političkointeresne grupe da ih izmesti iz okvira rukometa i Saveza, a što bi bilo i protiv propisima Srbije EHF i IHF.

Podsećam da smo bili organizatori dva Evropska prvenstva i jednog Svetskog prvenstva, osvojili evropsko i svetsko srebro, zlatne mediteranske, kao i medalje u mlađim kategorijama, a radeći sistemski u skladu sa najvišim demokratskim standardima reformisali smo sistem takmičenja seniora, mlađih kategorija, kao i celokupan pravni i organizacioni okvir, a uz sve to isplatili sve nagrade, kupili prostor, automobile i svu nužnu opremu itd. A da nikad nismo bili u blokadi i nikom nista ne dugujemo, već imamo značajan finansijski plus ostvaren radom Saveza.

Za sve ovo dobijena su najveća međunarodna i domaća priznanja i odlikovanje Republike Srpske. Koristim priliku da svima, posebno našem narodu, zahvalim na svoj saradnji i podršci koju sam imao u ovim najuspesnijim godinama srpskog rukometa koji naravno nikad neću napustiti. Odluka stupa na snagu odmah, a biće i detaljnije izneta na sednici UO i Skupštine RSS 24. marta.

predsednik RSS Velimir Marjanović.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter