0
ATP

INDIJAN VELS: Novak je kralj Amerike, na kolenima Federer!

Objavljeno: 23.03.15 u 00:50

Novak Đoković je osvajač Mastersa u Indijan Velsu, pošto je u velikom finalu savladao Rodžera Federera 2:1 (6:3, 6:7, 6:2).

Nole je pokorio Indijan Vels. Srpski as upisao je 50. titulu u karijeri čime je prestigao svog trenera legendarnog Borisa Bekera. Ponovo je Novak Đoković bio bolji od svog prvog pratioca na svetskoj rang listi Rodžera Federera.

Svetski broj jedan je fantastično otvorio meč. U šestom gemu je napravio brejk, poveo je sa 5:2, a kasnije prvi set rutinski prvieo kraju 6:3. Drugi set bio je šokantan po srpskog asa. Novak Đoković je u trećem gemu napravio brejk, ali mu je Federer vratio u osmom gemu. Set je otišao u taj-brek u kome je Nole imao dve meč lopte. Tada mu se dogodilo nešto do sada neviđeno u njegovoj igri. Srpski as je napravio dve vezane duple servis greške, te je Federer izjednačio na 1:1 – 7:6.

Odlučujući preiod meča Đoković je počeo brejkom i poveo je sa 2:0. Federer se nije predavao, te je već u sledećem servis gemu napravio ribrejk. Ipak, kada je to bilo najvažnije Novak Đoković je napravio dva brejka i sa 6:2 okitio se četvrtom krunom u Indijan Velsu.

Ostaje žal što Jelena Janković nije uspela u finalu da savlada Simonu Halep i načini Indijan Vels srpskim gradom.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter