0
ATP

ĐOKOVIĆ DAN POSLE: Privilegija je biti uz takve asove kao što su Agasi i Lendl

Objavljeno: 02.02.15 u 16:38

Dan nakon istorijskog trijumfa na Australijan openu, najbolji teniser sveta Novak Đoković iskoristio je priliku da sa trofejom prošeta ulicama Melburna i pozira brojnim fotoreporterima.

Reč je o tradicionalnom slikanju, koje organizatori turnira uprliče pobednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Za razliku od početne konferencije za medije kada je novinare počastio čokoladnim bombonama, Novak je ovog puta trijumf na Australijan openu proslavio uz šampanjac.

Đoković je u nedelju pobedio Britanca Endija Mareja sa 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 6:3, 6:0 i osvojio 49. titulu u karijeri.

On je postao prvi teniser u Open eri, od 1968. godine, koji je osvojio pet trofeja u Melburnu. Prethodno je pobeđivao 2008, 2011. 2012. i 2013. godine.

Đoković je u intervjuu za CNN izjavio da mu je čast što se sa osam gren slem titula izjednačio sa legendama kao što su Andre Agasi i Ivan Lendl.

– Ne osećam da sam jedan od najvećih tenisera, iako je laskavo biti u društvu tenisera koji su osvojili osam gren slem titula. Legende kao što su Andre Agasi i Ivan Lendl ostavili su veliki trag u istoriji tenisa i velika je privilegija biti u njihovom društvu, rekao je Đoković, a prenosi agencija Tanjug.

Prvi teniser Srbije ocenio je da svako ima pravo da iznese mišljenje, kada ga je novinar CNN pitao da prokomentariše spekulacije britanskih medija da je glumio povredu tokom finala Australijan Opena sa Endijem Marejem.

– Šta na to da kažem. Svi imaju pravo da javno iznesu svoje mišljenje i spekulišu o raznim stvarima. Sve šta sam imao da kažem, rekao sam juče na konferenciji za novinare. Ako sam time zadovoljio njihovu potrebu da znaju šta se dešavalo, dobro je. Ako nisam, žao mi je zbog toga, rekao je Đoković.

Čuveni teniski stručnjak Nik Bolitijeri ocenio je da je Novak Đoković najkompletniji igrač koga je gledao u životu.

– Novaka je milina gledati kako igra, on je svakako najkompletniji igrač koga sam video, rekao je Bolitijeri na Tviteru o srpskom teniseru koji je u nedelju osvojio peti gren slem trofej u Melburnu i tako ušao u istoriju kao najuspešniji teniser na tom turniru u Open eri.

Nekadašnji sedmostruki gren slem šampion Mats Vilander, koji inače nije naklonjen Đokoviću, rekao je da Srbin sada ima šanse da po broju osvojenih gren slem titula stigne Rafaela Nadala i Pita Samprasa koji imaju po 14 trofeja.

Vilander je ocenio da Đoković očigledno ima „tajno oružje“ za Australijan Open, koga je do sada osvajao 2008, 2011, 2012, 2013. i 2015.

Američki „Njujork tajms“ je naglasio da je Đoković osvojio Australijan open „jer je imao hladniju glavu od Mareja“

– Đokovićeva pobeda, koja je na početku izgledala tako teško, a na kraju se završila lako, donela mu je osmu gren slem titulu u karijeri. Đoković je imao hladniju glavu u kritičnim trenucima meča. Za razliku od njega, Mareja su pobedile emocije, koje nije mogao da kontroliše. Upravo je ta razlika presudila, ocenio je „Njujork tajms“.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter