0
Tenis

AO: Serena je kraljica Melburna!

Objavljeno: 31.01.15 u 11:40

U velikom finalu Australijan opena u ženskoj konkurenciji Serena Vilijams je sa 2:0 (6:3, 7:6) savladala Mariju Šarapovu.

Prvi Gren slem u sezoni pripao je najboljoj na svetu. Serena Vilijams i pored prehlade je preslišala Mariju Šarapovu i osvojila je šesti Australijan open u karijeri. Serena je sjajno otvorila meč i već na startu je „brejknula“ Šarapovu. Kada je Amerikanka u sedmom gemu ponovo oduzela servis Ruskinji bilo je jasno kome će priapsti prvi set. Šarapova je uspela da vrati jedan brejk, ali ga odmah ponovo izgubi – 6:3.

U drugom delu meča viđena je žestoka borba. Dve teniserke pružile su fenomenalan tenis u Melburnu. Igralo se gem za gem sve do taj-breka. Ruku na srce imala je Vilijams pri rezultatu 5:4 brej šansu za meč, ali se Šarapova izvukla. U taj-breku Serena je briljirala i posle sat i 42 minuta asom je rešila pitanje pobednika – 7:6.

Serena Vilijams je tako osvojila šestu krunu u Australiji, a 19 Gren slem u karijeri.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter