1
ATP

AO: Marej čeka Novaka u finalu

Objavljeno: 29.01.15 u 13:14

Škotlanđanin Endi Marej prvi je finalista Australijan opena u muškoj singl konkurenciji pošto je u polufinalnom duelu savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 3:1, po setovima 6:7(6), 6:0, 6:3, 7:5.

Prvi set je trajao čak 76 minuta i odlučen je tek nakon 14. poena u taj-brejku i to tako što ga je osvojio Berdih koji je tako bio korak bliže finalu, ali je zato Marej drugi deo igre osvojio bez izgubljenog gema za posla sata i tako psihološku prednost vratio na svoju stranu.

Kada je Britanac bez previše problema rešio i treći set u svoju korist bilo je jasno da će se Čeh teško vratiti u meč što je i potvrđeno u četvrtom kada je Marej u 11. gemu napravio ključan brejk, a potom lagano materijalizovao stečenu prednost i plasirao se u svoj ečtvrto finale na Australijan Openu (još uvek nema titulu).

U drugom polufinalu u petak od 9.30 po srednjeevropskom vremenu sastaće se Novak Đoković i aktuelni osvajač turnira u Melburnu Stanislas Vavrinka.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter