0
Tenis

AO: Dobar žreb za srpske predstavnike

Objavljeno: 16.01.15 u 12:06

Najbolji srpski teniseri Novak Đoković i Ana Ivanović na startu Australijan opena sastaće se sa igračima iz kvalifikacija, odlučeno je jutros žrebom u Melburnu.

Đoković je postavljen za prvog nosioca, a njegov protivnik u drugom kolu biće pobednik duela između Rusa Andreaja Kuznjecova i Alberta Ramosa Vinjolasa iz Španije, prenosi Tanjug.

U ovoj polovini žreba nalaze se i Stanislas Vavrinka, Kei Nišikori, David Ferer, Džon Izner, Miloš Raonić i Gael Monfis.

Dušan Lajović u prvom kolu igra protiv Ukrajinca Sergeja Stahovskog, a u slučaju pobede, srpski teniser bi u narednoj rundi čekao boljeg iz meča David Ferer – Tomaz Beluči.

Viktor Troicki je za protivnika dobio Čeha Jiržija Veselog, dok su mu mogući protivnici u drugom kolu 26. nosilac Leonardo Majer i Džon Milman.

Australijanac Sem Grot biće prvi protivnik Filipa Krajinovića koji bi u slučaju pobede u sledećoj rundi igrao sa boljim iz meca Tanasi Kokinakis – Ernests Gulbis.

Ivanovićeva je postavljena za petog nosioca i ukoliko na startu savlada teniserku iz kvalifikacija čeka je bolja iz duela između Polone Hercog i Ćiang Vang, a od favoritkinja u njenom delu žreba su Rumunka Simona Halep, Kanađanka Eženi Bušar, Ruskinja Marija Šarapova i Nemica Anđelik Kerber.

Protivnica Jelene Janković je Timea Baščinski iz Švajcarske, a ukoliko bude uspešna na startu mogla bi odmeri snage sa veterankom iz Japana Kimiko Date-Krum ili neke od kvalifikantkinja.

Aleksandra Krunić se sastaje sa Amerikankom Lorin Dejvis, a u drugom kolu bi mogla da se sastane sa Venus Vilijams ili Marijom Terezom Toro-Flor.

Ukoliko Bojana Jovanovski na startu savlada Italijanku Robertu Vinči, u drugom kolu sastaće se sa pobednicom meča An-Sofi Mestah – Jekaterina Makarova, koja je postavljena za 10. nosioca.

Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu počinje u ponedeljak.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter