0
Tenis

FED KUP: Čehinje na korak do titule

Objavljeno: 08.11.14 u 18:38

Reprezentacija Češke vodi sa 2-0 u pobedama protiv Nemačke posle prvog dana finala FED kupa. Petra Kvitova je u prvom meču savladala Andreu Petković sa 6:2, 6:4, a Lucie Šafarova savladala Anđeliku Kerber sa 6:4, 6:4.

Kvitova je potpuno dominirala u praškoj ’O2 areni’ . U prvom setu napravila je tri brejka, izgubila jedan, i lako povela sa 6:2. Petkovićeva je drugi set počela brejkom, ali je Petra odgovorila istom merom. U desetom gemu Kvitova je ponovo oduzela servis Andresi i slavila.

Mnogo neizvesniji okršaj očekivao se u meču Šafarove i Kerber. Nemica je povela  3:2, ali je Čehinja vratila brejk i osvojila prvi set.

U drugom setu je Kerber dva puta imala prednost brejka, ali se Šafarova oba puta vratila, da bi u desetom gemu napravila novi brejk i realizovala treću brejk loptu za konačni trijumf.

Čehinje pokušavaju da povrate titulu, pošto su bile najbolje 2011. i 2012. godine, dok je Nemačka jedini naslov šampiona osvojila 1987.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter