0
Tenis

PR služba Kvitove: Šta bi bilo kada bi Srbija oduzela državljanstvo Đokoviću?

Objavljeno: 12.07.14 u 12:55

Češka teniserka Petra Kvitova osvojila je ovogodišnji Vimbldon, a posle sedam dana od velikog uspeha u njenoj domovini se vodi polemika da li joj treba oduzeti državljanstvo.

Kvitova
Razlog je to što je sjajna teniserka prijavljena kao stanovnik Kneževine Monako i ne plaća porez na dobit u Češkoj. Mnogi političari su to zamerili Petri Kvitovoj.

„Da bi stigla do velikog uspeha bile su joj potrebne pare nas poreskih obaveznika u Češkoj, a ona sada plaća porez u drugoj zemlji. Trebalo bi joj oduzeti državljanstvo“, istakao je poslanik u češkoj skupštini Stanjislav Humpl.

Prvi je u odbranu šampionke Vimbldona stao predsednik zemlje Miloš Zeman.

„Koliko znam porez u drugoj zemlji je plaćao i jedan od najpoznatijih švedskih režisera Ingmar Bergman i nikome u toj zemlji nije ni palo na pamet da ga kritikuje ili šta više progna iz domovine. Trebalo bi da budemo ponosni što je Kvitova šampion i što je rodom iz Češke“, istakao je prvi čovek ove centrlnoevropske zemlje Miloš Zeman.

Putem PR službe Češke sportovnji oglasio se i predstavnik za medije Petre Kvitove.

Petra je prijavljena u Monaku već godinu dana, to nije palo sa neba i nije jedina među sportistima. Iskreno rečno, želeo bih da budem malena muva negde na zidu u Beogradu da vidim i čujem šta bi se dešavalo kada bi neko tamo predložio da se iz istih razloga srpsko državljanstvo oduzme Novaku Đokoviću – istakao je portparol Česke sportovnji Karel Tejkal i dodao:

„Kvitova plaća porez u zemljama gde igra turnire. Tako je i kada igra u domovini. Za salvu Češke radi mnogo više od svih onih koji je kritikuju“.

hotsport.rs. 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter