0
ATP

Federer posle 16 propuštenih brejk lopti savladao Congu

Objavljeno: 18.04.14 u 17:45

U trećem četvrtfinalnom meču Masters turnira u Monte Karlu Švajcarac Rodžer Federer savladao je Francuza Žo-Vilfrida Congu sa  2:1, po setovima 2:6, 7:6(6), 6:1, posle dva sata i 25 minuta igre.

federer-monte-karlo

Ništa nije nagoveštavalo da bi Federer mogao da bude treći polufinalista pošto je Conga glatko dobio prvi set, a pored toga je svaki put kada bi mu Švajcarac ugrožavao servis odlično izvodio početni udarac i tako otklanjao opasnost. Ipak, bivši broj jedan je uspeo drugi set da dovede do taj-brejka i da taj deo igre reši uz svoju korist, istina uz dosta muke i problema.

Kada je konačno, tek 17. brejk loptu materijalizovao i poveo sa 2:0 u odlučujućem setu bilo je jasno da je Federer bliži pobedi. Nakon 17. Švajcarac je iskoristio i 18. priliku za brejk odnosno ukupno drugu što mu je uz sigurnu igru na svoj servis donelo ogromnih 5:0, a vrlo brzo i ukupnu pobedu.

Za palsman u finale Federer će igrati protiv boljeg iz poslednjeg četvrtfinalnog dvoboja u kojem će se sastati Novak Đoković i Španac Giljermo Garsija-Lopez.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter