1
ATP

Đoković nakon drame protiv Iznera stigao do finala sa Federerom

Objavljeno: 16.03.14 u 00:24

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, plasirao se u finale turnira Masters 1000 serije u Indijan Velsu, pošto je nakon velike borbe savladao Džona Iznera sa 2:1 u setovima (7:5, 6:7 (2:7), 6:1).

Novak Đoković

Prvi set je protekao u veoma izjednačenoj i uzbudljivoj igri, gde su oba rivala bila blizu brejka. Prvo je Đoković propustio tri šanse da oduzme servis Amerikancu, a onda je Izner uzvratio istom merom pri vođstu od 5:4. Ipak, Novak je uspeo da spasi tri vezane brejk lopte i sačuva svoj servis, a zatim i da napravi brejk za konačnih 7:5 na kraju prvog seta.

U drugom setu su i Đoković i Izner sevirali znatno sigurnije, pa je rezultat bio izjednačen 3:3. Tek u sedmom gemu viđena je prva brejk šansa, imao ju je Novak, ali je Amerikanac uspeo da se izvuče iz neprijatne situacije i poveo sa 4:3. Međutim, u devetom gemu Đoković uspeva da oduzme servis Izneru i da povede sa 5:4 i tada se činilo da će mirno privesti meč kraju. Izostao je prvi servis, Amerikanac je iskoristio svoju šansu i uspeo da se vrati u meč. Ponovo je Đoković u narednom gemu oduzeo servis rivalu, ali zatim prokockao drugu šansu da izbori plasman u finale. U taj brejku Izner je bio skoncentrisaniji i dobio ovaj gem sa 7:2 za izjednačenje u setovima, 1:1.

U odlučujućem setu Đoković je brzo napravio brejk, sigurno servirao i koristio greške Iznera da povede sa 4:1. Usledio je još jedan brejk i novi gem na servis srpskog tenisera koji je sa 6:1 dobio ovaj deo meča za konačnih 2:1 i plasman u finale.

U finalu Indijan Velsa Novak Đoković će se sastati sa Rodžerom Federerom koji je u polufinalu lako savladao Aleksandra Dolgopolova sa 6:3, 6:1.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter