0
Tenis

FOTO: STARSPORT

TSS traži novog predsednika, Jeremić se povlači (VIDEO)

Objavljeno: 23.12.13 u 14:30
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Predsednik Teniskog saveza Srbije (TSS) Vuk Jeremić rekao je danas da je spreman da se povuče sa te funkcije i predložio da se vanredna izborna Skupština održi 28. januara.

„Nema jasnog dogovora oko toga ko bi mogao da bude novi predsednik i zato se nadam da ćemo ove praznike iskoristiti da se iskristališe novi kandidat. Što se mene tiče, spreman sam, ne samo da se povučem, već i da se angažujem na bilo koji način“ – rekao je Jeremić na današnjoj redovnoj sednici Skupštine u Beogradu.

On je istakao da je tenis moćan element države, odnosno njene diplomatije i da je zato funkcija prvog čoveka teniske organizacije izuzetno važna.

„Bitno je da se postigne kompromis i pronađe kandidat spreman da podnese teško breme odgovornosti u ovoj nezavidnoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalaze naša država i sport“, naveo je Jeremić.

Prema njegovim rečima za vreme svog mandata, koji je trenutno na polovini, učinio je sve što je mogao da na najbolji način predstavlja Srbiju.

„Za vreme mog predsedavanja Skupštinom UN usvojena je rezolucija kojom je uveden Međunarodni dan sporta. Naš najbolji tegniser Novak Đoković je praktično uveo taj dan u kalendar UN. Nije to učinio ni Mesi, ni Kličko, nego najbolji srpski teniser“, naglasio je Jeremić.

Kao nezvanični kandidat da nasledi Jeremića u medijima se spominje Mirko Petrović, direktor za zakonodavno-pravne poslove u Narodnoj banci Srbije.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter