0
Dejvis kup

FOTO: STARSPORT

DK: Đoković izjednačio, Srbija – Češka 2:2

Objavljeno: 17.11.13 u 17:01
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Novak Đoković doneo je Srbiji izjednačenje u finalu Dejvis Kupa protiv Češke. On je u duelu protiv Tomaša Berdiha slavio rezultatom 6:4, 7:6(5), 6:2.

Izuzetno velika borba se vodila tokom celog meča. Novak je sjajno servirao što mu je omogučilo da ne dozvoli nijedan brejk protivniku.

Sa druge strane Berdih je pružio veliki otpor najboljem srpskom teniseru. Međutim, Đoković nošen sjajnom podrškom sa tribina uspeva da stekne prednost i slavi u ovom duelu.

Sledi odlučujući duel u kom će se Dušan Lajović suprotstaviti Radeku Štepaneku i pokušati u svom najvažnijem meču u karijeri da donese titulu svetskog šampiona.

hotsport.rs

Treći set:

6:2 – ĐOKOVIĆ DONOSI SRBIJI IZJEDNAČENJE!!!!! Nole asom završava ovaj meč i Arena je bukvalno eksplodirala. Sledi odlučujući duel.

5:2 – Nole pravi još jedan brejk i u sledećem gemu servira za pobedu i za ijednačenje u ukupnom rezultatu.

3:2 – Nole se posle dužeg vremena malo pomučio u gemu u kom je servirao, ali je sačuveo brejk prednosti, dok je Berdih u narednom gemu smanjio.

2:1 – Teniser u nastavku bez problema osvajaju svoje servis gemove.

1:0 – Nole pravi brejk odmah na startu trećeg seta.

Drugi set:

7:6 – 2:0 ZA ĐOKOVIĆA!!!! Berdih nije uspeo da vrati mini brejk iako je dao sve od sebe. Nakon duge razmene udaraca, Đoković dolazi do 2:0 u setovima.

Taj-brejk – Berdih pravi mini brejk, a Đoković uzvraća sa dva mini brejka i ima set loptu. – 6:5.

Taj-brejk – Nole vraća mini brejk 3:4, slede servisi našeg tenisera.

Tej-brejk – Berdih prvi dolazi do mini brejka 2:3.

6:6 – Berdih je izborio taj brejk.

6:5 – Đoković i Berdih i dalje vode žestoku borbu. Čeh ponovo uspeva da poravna rezultat, a Nole nakon 15:30 osvaja tri poena i dolazi do 6:5.

5:4 – Berdih je izjednačio, a potom i ozbiljno zapretio Noletu. Imao je dve brejk lopte, ali je Đoković majstorski odbranio svoj servis.

4:3 – I dalje bez brejka u drugom setu. U ovom periodu igre oba tenisera igraju vrhunski tenis i ne dozvoljavaju jedan drugom brejk lopte.

2:2 – Nole još jedan servis gem završava sa nulom, a Berdih u narednom dolazi do izjednačenja.

1:1 – Đoković je nastavio u istom ritmu i dolazi do vođstva u drugom setu, a Berdih potom izjednačava.

Prvi set:

6:4 – ĐOKOVIĆ VODI! Izuzetno velika borba vodila se u 10. gemu. Đoković je imao nekoliko prilika da završi ovaj set, ali se Berdih sjajno branio. Imao je i Čeh priliku da izjednači, ali mu Nole to nije dozvolio, iskorstio četvrtu set loptu i poveo u ovom duelu.

4-4 – Đoković je stigao do tri vezane brejk lopte. Berdih sve tri spašava, a potom Nole dolazi do jš jedne šanse da oduzme servis protivniku. Berdih se u tim trenucima žali na publiku, koja mu tokom servisa zviždi. Koncentracija pada i izuzetno dugim poenima uspeva da se spasi i izjednači rezultat.

4:3 – Još uvek bez brejka. Vodi se žestoka bitka na terenu. U 7. gemu Berdih je uspeo da malo zapreti i stigne do 15:30, ali Đoković dobrim servisom i sigurnom igrom ne dozvoljava brejk loptu.

2:2 – Nakon dva sigurna gema oba tenisera, u 4. gemu Đoković dolazi do dve brejk lopte, ali Čeh uspeva da se odbrani i izjednači rezultat.

1:0 – Đoković je prvi servirao i vrlo brzo poveo na ovom meču.

14:00 – Teniseri su izašli na teren. Sledi zagrevanje.

13:50 – Sve je spremno za početak meča između Novaka Đokovića i Tomaša Berdiha. Arena se puni.

 

Osvanuo je i dan odluke u finalu Dejvis kupa u kojem posle tri meča prednost ima reprezentacija Češke kojoj je dovoljna još samo jedna pobeda kako bi odbranila trofej koji je trenutnuno u njenom vlasništvu, dok je našoj selekciji uz već upisani trijumf Novaka Đokovića protiv Tomaša Berdiha neophodano da i u petom meču bude bolja.

Daleko od toga da će Đokoviću biti dovoljno da samo izađe na teren i da tako uplaši Berdih već će morati dobro da se pomuči kako bi trijumfovao protiv igrača koji je već nekoliko godina u Top 10 tenisera sveta. Ako ne bude iznenađenja pobednika finala odlučiće peti duel u kojem za nas iz različitih razloga neće igrati ni Janko Tipsarević ni Viktor Troicki već mladi Dušan Lajović.

Istina, Bogdan Obradović ima pravo da izvrši izmenu ali mu je izbor veoma mali ako znamo da Nenad Zimonjić već godinama ne igra singl mečeve što jasno govori da je jedina moguća izmena Ilija Bozoljac koji nije pružio lošu partiju u subotnjem duelu dublova. Tačno je da Lajović ove sezone ima nešto bolje rezultate, ali je Bozoljac daleko iskusniji i čini se da bolje može da se nosi sa pritiskom koji nosi ovakav meč. Ipak, konačna odluka je na Obradoviću koji je podsetićemo i u finalu protiv Francuza 2010. godine u petom meču napravio promenu pa je umesto planiranog Tipsarevića na megdan Lodri izašao Troicki.

Što se tiče samog rasporeda meč između Novaka Đokovića i Tomaša Berdiha počinje u 14.00 časova, dok će drrugi duel početi 15-ak minuta po okončanju prvog, naravno ukoliko bude potrebe.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter