0
ATP

Novak u finalu Šangaja posle sedme uzastopne pobede protiv Conge (VIDEO)

Objavljeno: 12.10.13 u 12:24

djokovic-sangaj

Novak Đoković će i ove godine igrati u finalu Mastersa u Šangaju (3.849.445$) pošto je u prvom polufinalnom duelu savladao Žo-Vilfrida Congu sa 2:0, po setovima 6:2, 7:5, posle jednog sata i 34 minuta igre.

Do 11. pobede u 16. duelu protiv nezgodnog Francuza Novak je došao nešto teže nego što se to u jednom trenutku činilo da bi mogao. Naime, imao je Đoković prednost od 6:2, 4:2 uz potpunu dominaciju i na svoj i na servis protivnika (napravio čak pet brejkova), ali je uz određenu pomoć sudija Congi i pad koncentracije zbog toga našeg tenisera meč potrajao koji gem više.

Kada je za Francuza bilo najznačajnije da odigra dobro odnosno da drugi set uvede u taj-brejk, pokuša da ga dobije i meč odvede u treći set Đoković je ponovo odigrao savršeno. Poveo je Conga sa 30:0, usledila su tri uzastopna Novakva poena i prva meč lopta, koju je propustio odnosno rival je odličnim servisom uspeo da je anulira. Međutim, to je bilo sve od njega pošto je Srbin potom vezao dva poena i došao do velike pobede, sedme uzastopne protiv Conge.

U finalu, koje je na programu u nedelju od 10.30 časova po našem vremenu Đoković će igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem od 14 sati igraju Rafael Nadal i Haun Martin del Potro.

Tok meča:

Drugi set:

7:5 – Nakon prve propuštene meč lopte na servis protivnika, Novak je u drugom pokušaju uspeo da oduzme servis Congi i tako reši meč u svoju korist.

4:4 – Nakon 40:0 za Congu Đoković je došao do izjednačenja, ali su usledila dva odlična servisa Francuza nakon kojih je osvojio poene i došao do izjednačenja

4:3 – Conga odmah vraća brejk, međutim uz kontraverznu odluku sudije. Naime, kod pri rezultatu 15:40 linijski sudija je dosudio aut, ali je Conga zatražio proveru ispostavilo se da je lopta bila dobra, ali je glavni sudija Nili dosudio poen za Francuza iako je Novak tvrdio da je mogao da odigra i da ga je sudijin uzvik sprečio u tome. Novakovi protesti nisu urodili plodom.

4:2 – Đoković nakon sudijske greške prilikom prve brejk lopte, odličnim riternom koristi drugu i dolazi do velike prednosti pošto sada do kraja meča samo mora da sačuva svoje servis gemove

2:2 – Za sada bez brejkova i brejk prilika u drugom setu

Prvi set:

6:2 – Još jednom je Đoković lako osvojio servis gem, da bio potom i treći put u prvom setu oduzeo servis gem Congi te je posle samo 34 minuta igre došao do prednosti od 1:0 u setovima

4:2 – Ponovo je Novak došao do prednosti od 0:40 na servis protivnika i ponovo je iskoristio već prvu priliku tako da opet ima brejk prednosti

3:2 – Conga vraća brejk iskoristivši drugu brejk loptu

3:1 – Nakon što je Novak bez izgubljenog poena osvojio treći gem, u četvrtom je ponovo imao šansu da oduzme servis Francuzu, ali je Conga uspeo da spasi dve brejk lopte

2:0  – Novak već u drugom gemu meča pravi prvi brejk pošto je iskoristio prvu od tri vezane brejk lopte i vodi sa 2:0.

Polufinalni duel na Masters turniru u Šangaju između Novaka Đokovića i Žo-Vilfrida Conge biće 16. svoboj ove dvojice tenisera, a do sada dvostruko više pobeda imao je Srbin koji je slavio pobedu 10 puta.

Ove godine su se sastali samo jednom i to takođe na jednom od turnira iz Masters serije Indijan Velsu, kada je Novak ostvario i naubedljiviji trijumf protiv nezgodnog Francuza savladavši ga u četvrtfinalu sa 6:3, 6:1. Conga je poslednju pobedu protiv Đokovića zabeležio pre dve godine u Parizu, da bi ga Novak u 2012. godini savladao svih pet puta.

Srpski teniser u Šangaju brani titulu osvojenu prošle godine što znači da će ukoliko želi da zadrži korak sa Rafaelom Nadalom, koji mu je u Pekingu preuzeo teniski tron, morati da trijumfuje i ove sezone, a pretposlednja prepreka na tom putu biće mu upravo Conga.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter