0
Tenis

Novak počistio Gaskea sa terena u četvrtfinalu Rodžers kupa

Objavljeno: 10.08.13 u 01:15

novak-djokovic-ruke-montreal

U reprizi prošlogodišnjeg finala Rodžers kupa Novak Đoković je ove godine u Montrealu u četvrtfinalu savladao Francuza Rišara Gaskea sa 2:0, po setovima 6:1, 6:2, posle svega 52 minuta igre.

Od samog početka meča bilo je očigledno da Novak ne želi sebi da dozvoli da mu se ponovi situacija iz duela sa Istominom kada je morao da nadoknađuje set zaostatka. Brejk već u drugom gemu dao je početnu prednost najboljem svetskom teniseru koji je prvi set završio osvojivši 12 od 14 odigranih poena u poslednja tri gema.

U istom ritmu u kojem je igrao u prvom Đoković je nastavio i u drugom setu s tom razlikom da je Francuz ovog puta uspeo da uzme gem više iako je ponovo pretrpeo dva brejka. S obzirom da ih je lišio gledanja nešto dužeg meča srpski teniser je gledaoce ponovo zabavio pobedničkim plesom koji je uveo kao nezaobilaznu tačku na ovom turniru.

Osmom pobedom u devetom odmeravanju snaga sa Gaskeom Đoković je obezbedio plasman u polufinale u kojem će se sastati sa boljim iz duela Rafaela Nadala i Marinka Matoševića, a samim tim nalazi se na samo dva koraka od izjednačenja rekorda Ivana Lendla koji je četiri puta osvajao Rodžers kup što bi i Novaku moglo da pođe od ruke ako zabeleži još dve pobede.

Razloga za slavlje imaju i domaći navijači pošto će se u drugom polufinalu sastati dva kanadska tenisera, Miloš Raonić koji je sa 2:1 savladao Gulbisa i Vasek Pospišil kojem je posle tri gema igre u prvom setu Davidenko predao meč zbog povrede.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter