0
ATP

Dimitrov namučio Nadala

Objavljeno: 19.04.13 u 15:27

rafa-nadal-monte-karlo

Uspeo je Rafael Nadal nekako da sačuva krunu u Monte Karlu iako je Grigor Dimitrov bio veoma blizu da je skine pošto je do pred sam kraj trećeg seta bio ravnoravan rival Špancu. Na kraju je Nadal trijumfovao sa 2:1, po setovima 6:2, 2:6, 6:4, posle dva sata i osam minuta igre.

Ništa nije nagoveštavalo da ćemo gledati dramu sa elementima trilera nakon ubedljivo dobijenog prvog seta „kralja šljake“. Međutim, sav svoj raskošan talenat Dimitrov je pokazao u drugom i trećem setu. Najpre je izjednačio na 1:1, a potom je u odlučujućem delu igre sve do rezultata 4:4 on bio taj koji je nametao svoj stil igre. Međutim, Nadal je iskoristio i najmanji pad koncentracije Bugarina da mu u devetom gemu oduzme servis, a potom i da reši meč u svoju korist.

U polufinalu turnira u Monte Karlu Rafa će igrati protiv Žo-Vilfrida Conge koji je u prvom četvrtfinalu takođe tek posle tri seta savladao Stanislasa Vavrinku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter