0
ATP

Novak u četvrtfinalu, Monako prošao kao Južnji

Objavljeno: 18.04.13 u 17:08

djokovic2

Novak Đoković je prošao u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu, pošto je u okviru 3. kola savladao Huana Monaka sa 2:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:2. Imao je svetski broj jedan problema na startu, najviše zbog povrede skočnog zgloba, koja očigledno i dalje nije skroz zalečena.

Prvi set je Monako dobio, igrao je odlično, dok se kod Novaka videlo da ga povreda ometa da odigra kako može i nije bio ni blizu svog maksimuma. Čak su mnogi pomislili da će Đoković predati meč, ali je nakon prvog seta i konsultacija sa lekarom odlučio da nastavi i to je bila prava odluka. Uhvatio je svoj ritam u drugom setu i baš kao protiv Mihaila Južnjog došao do 1:1 trijumfom od 6:2 u drugom setu.

Usledio je odlučujući set, Novak ga je odlično otvorio i poveo sa 3:0, došao do 5:1 i na svoj servis imao priliku da završi meč. TO nažalost nije uspeo, odigrao je najgori gem na svoj servis tokom čitavog meča i Monako se vratio u igru bar na kratko. Ali sedmim brejkom u meču Novak Đoković dolazi do 6:2 i plasmana u četvrtfinale.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Nieminena.

Jarko Nieminen napravio je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka turnira u Monte Karlu pobedivši Huana Martina del Potra sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 7:6(4).

Činilo se da će Del Potro uspeti da preokrene i pobedi kada je stekao prednost brejka u trećem setu, ali Nieminen se nije predao, izborio se za taj-brejk i uspeo je posle velike borbe da zabeleži 11. pobedu u karijeri protiv nekog Top10 igrača.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter