0
Dejvis kup

FOTO: STARSPORT

Nole doneo Srbiji vođstvo

Objavljeno: 05.04.13 u 23:43
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Reprezentacija Srbije povela je u četvrtfinalnom duelu Svetske grupe Dejvis Kupa protiv SAD sa 1:0, nakon što je Novak Đoković savladao Džona Iznera sa 7:6 (5), 6:2, 7:5.

Prvi do brejka stigao je američki teniser u trećem gemu prvog seta kada je poveo sa 2:1, a potom je sa četiri asa u narednom gemu došao do 3:1. Đoković je naredna tri gema osvojio i ponovo došao u vođstvo. U narednom periodu teniseri su bili sigurni na svoje servis gemove, pa je prvi set ušao u taj brejk. Nole je na početku stekao mini brejk prednosti koji je sačuvao do kraja i poveo sa 7:6 (5) posle prvog seta.

Đoković je dobro započeo drugi set i već posle trećeg gema stekao brejk prednosti. Amerikanac je dao sve od sebe da se domogne izjednačenja, ali je Novak u sedmom gemu naprvio i drugi brejk, poveo sa 5:2, da bi potom furiozno završio i drugi set u svoju korist sa 6:2.

Žestoka borba se vodila na početku trećeg seta, pa su teniseri odigrali i nekoliko gemova sa izjednačenjima, što nije bio slučaj tokom prva dva seta. Ipak su Izner i Đoković osvajali svoje servis gemove i to sve do 11. gema kada je Novak uspeo da iskoristi greške protivnika, napravi brejk i dođe u situaciju da servira za pobedu. Nole je sigurnim servisom osvojio i poslednji gem na ovom susretu i na taj način Srbiji doneo vođstvo.

Sledi susret Viktora Troickog i Sema Kverija, a u subotu je na programu duel dublova u kojem bi Srbiju trebalo da predstavljaju Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, dok će se za Amerikance boriti braća Brajan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter