0
ATP

Foto: starsport

Nema kraja Viktorovoj agoniji

Objavljeno: 07.03.13 u 22:12
Foto: starsport
Foto: starsport

Belgijanac David Gofan revanširao se Viktoru Troickom u punoj meri za poraz u Dejvis kup meču pošto je eliminisao srpskog tenisera sa turnira u Indijan Velsu savladavši ga u meču 1. kola sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:4, posle jednog sata i 58 minuta igre.

Prvi set je pripao Troickom iako se činilo da će Gofan povesti pošto je imao brejk prednosti i vođstvo od 4:2. Međutim, usledio je najbolji period igre u meču srpskog tenisera koji je vezao četiri osvojena gema i tada je izgledalo da potpuno dominira i da će lako privesti meč kraju.

Ali, baš kao i u meču u Belgiji usledio je veliki preokret samo su uloge bile promenjene. Lako je moglo da se desi da Viktor meč reši već posle dva seta pošto je imao čak četiri prilike za brejk, ali nije iskoristio nijednu. Sa druge strane Gofan je materijalizovao jednu od dve prilike da oduzme servis protivniku što mu je bilo dovoljno da meč uvede u treći set.

A u odlučujućem ponovo je bio bolji Belgijanac koji je rano došao do brejka, koji je uspešno sačuvao do samog kraja. Mogao je Viktor u osmom gemu da se vrati u igru, ali nije uspeo da realizuje dve brejk lopte nakon čega je bilo jasno da će da izgubi meč.

Troickom sada preostaje da se dobro odmori uoči sledećeg turnira iz Masters serije koji se već za dve nedelje održava u Majamiju, nakon čega sledi Dejvis kup meč protiv selekcije SAD u Bojsiju, u kojem će naša reprezentacija da bude oslabljena neigranjem Janka Tipsarevića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter