0
ATP

Razočarani Đoković

Objavljeno: 11.09.12 u 08:59

Endi Marej je prvi put u karijeri osvojio jedan Grend Slem, a u fenomenalnom finalu je savladao Novaka Đokovića posle pet setova. Posle meča srpski teniser nije mogao da sakrije razočarenje.

 

„Naravno da se osećam loše, razočaran sam, a uteha je da sam dao sve u večerašnjem finalu. Imao sam sjajnog rivala, Endi je u vrhu godinama, niko više od njega ne zaslužuje da uzme trofej. Srećan sam zbog njega, čestitke.”

 

Uslovi za igru na momente nisu postojali?

„Bilo je mnogo teško, za obojicu, na jednoj strani sve je normalno, na drugoj vas vetar ometa. Ali isto je bilo i meni i njemu, bilo je dosta grešaka, a sa druge strane videli smo neke fantastične poene. Nisam smeo da izgubim dva servisa na startu petog seta, od 0:3 nije bilo povratka. Endi je servirao najbolje u tim trenucima. Ponoviću, dao sam sve.Nije ovo svakako prvi put da igram ovakvo finale, setite se Australije. Ne mislim da je problem da sebe guraš u ovakvim trenucima do limita. Jasno je da moraš da daš sve, to je meč za titulu, tu najviše želiš da pobediš.”

 

Ko je najbolji igrač ove sezone, prvi put u poslednjih desetak godina četiri različita igrača osvojila su Gren slem?
„Nisam novinar, na vama je da odlučite“, uz smeh je rekao Đoković na konferenciji za štampu.
„Moram dalje, jedan od mojih ciljeva je da vratim broj 1 do kraja godine. Probaću to da učinim. Ovo je zaista neverovatna era, privilegovan sam da igram u ovom dobu, sa takvim šampionima. U svakom slučaju niko ne može da predvidi šta će se dešavati u narednih par godina, jasno i da Marej može do broja 1, sve je potpuno otvoreno.”

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter