0
ATP

BRAVO DECO: Najmlađi dizajnirali dres za Novaka Đokovića i oduševili sve

Objavljeno: 29.10.19 u 13:09

Maštovitost i originalnost u dizajniranju pokazali su i najmlađi posetioci ovogodišnjeg Perwoll Fashion Week-a. Oni su u okviru zajedničkog projekta Fondacije Novak Đoković i Belgrade Fashion Week, “BFW kreativni karavan”, kreirali dres za našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića.

Saradnja BFW i Fondacije Novak Đoković započela je upravo kako bi se podržao projekat „Školice života“ koji za cilj ima da deci pruži priliku za bolji život.

– Zamislila sam da ovaj dres bude beo, da na sebi ima krokodila i srce, i da na njemu piše Srbija. Srce na dresu znači da Novak Đoković podržava Srbiju šta god dobro da uradi za decu – oduševljeno je podelila svoje utiske Petra, jedna od učesnica radionice.

Zajednički projekat osmišljen je sa ciljem da decu podstakne da zadrže svoju prirodnost i posebnost u izražaju, negujući kod njih prave vrednosti.

– Crtanje predstavlja najveći deo dečijeg stvaralaštva u ranom uzrastu i aktivnost u kojoj mališani veoma uživaju. Zbog toga nam je zanimljivo dok ih gledamo kako kreiraju i nadamo se da će već na prvoj ovakvoj radionici biti prepoznati mladi umetnici i talenti, koje ćemo nastaviti da negujemo i razvijamo. Naš partner, Belgrade Fashion Week, je pokazao veliku spremnost da svojom kreativnošću i dobrim idejama doprinese da unapredimo projekat „Školice života“ koji je izuzetno značajan za fondaciju – rekla je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

Poznato je da Perwoll Fashion Week kontinuirano podržava mlade talente, pomaže im da dodatno razviju svoju kreativnost i da se lakše afirmišu u umetničkom svetu.

– Želimo da ovaj karavan krene iz Beograda, širom Srbije, i da u okviru ”Školica života” organizujemo slične radionice. Ideja je i da iz svega ovoga kasnije možda izađe i neka kolekcija – rekao je Nenad Radujević, direktor Modnog studija Click i osnivač prvog „Fashion Week“-a.

Nakon završene radionice, svi radovi bili su izloženi u prostoru Belexpo centra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter