Viktor Troicki je juče u osmini finala čelindžera u Hamburgu poražen od Španca Bernabea Zapate Miraljesa (0:2), a meč je obeležila situacija iz drugog seta kada je srpski teniser potpuno izgubio živce.

Pri rezultatu 4:4 u drugom setu Troicki je spasio ‘brejk’ loptu udarcem za koji je Miraljas smatrao da je u autu, ali se niko od sudija nije oglasio.


Španac je teatralno legao na pod, a potom je linijski sudija došla do do glavnog i objasnila da je samo podigla ruku, ali da se nije oglasila.

Nakon što je sudija promenio odluku i dodelio ‘brejk’ Špancu, Troicki je ‘poludeo’.

– Dođi ovamo, kunem ti se da ću napraviti problem. Dođi ovamo, napraviću problem – govorio je Troicki supervizoru koji je bio blizu terena.

Zatim se okrenuo sudiji.

– Hoćeš problem? Pozovi ga. Kunem ti se, draću se na tebe još više, ako se ne predomisliš. Nemoj da lažeš, ništa nisi rekla!

Za razliku od razgovora sa glavnim sudijom Viktor nije bio toliko neprijatan dok je pričao sa linijskim.

– Pogledaj je, trese se… Ne želim da se derem na nju, ali ona ne zna pravila. Ne želim da je uplašim, ona misli da sam ja veštica koja će je uplašiti. Samo reci istinu, rekla si da nisi sigurna – nije odustajao Troicki.

Molbe srpskog tenisera nisu urodile plodom, pa je ostala odluka da poen pripadne Miraljasu.

– Ne krivim tebe, njena je krivica. Iskreno, ne očekujem ništa od tebe. Jedino da padneš sa stolice. Jedino to – besneo je Troicki.