0
ATP

U POHODU NA NOVU ‘SALATARU’: Zimonjić objavio spisak igrača za finalni turnir Dejvis kupa u Madridu

Objavljeno: 21.10.19 u 15:05

U ITF (Međunarodna teniska Federacija) danas su stigli spiskovi sa imenima igrača na koje selektori Dejvis kup reprezenatacija računaju u predstojećim susretima finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa koji će biti održan od 18. do 24. novembra 2019. godine u Madridu u čuvenom teniskom centru „Kaha mahika“.

Selektor MTS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić odlučio se za sledeći tim: Novak Đoković (1. mesto na ATP listi), Dušan Lajović (33), Filip Krajinović (46), Viktor Troicki (159) i Janko Tipsarević (219).

Prvi pogled na selekciju Srbije govori o snazi i moći kojom raspolaže i da je jedan od glavnih kandidata za osvajanje „salatare“ za koju će se u Španiji boriti 18 ekipa. „Dream team“ Srbije iz 2010. kada je pod svodovima beogradske Arene osvojen Dejvis kup trofej ponovo je na okupu. Zlatna četvorka (Đoković, Troicki, Tipsarević, Zimonjić koji je sada u ulozi selektora), Lajović koji je igrao finale Dejvis kupa 2013. i jedna od najjačih karika našeg tima poslednjih godina Krajinović, u pohod na novi trofej kreću iz Grupe A gde će se za plasman u četvrtfinale boriti protiv reprezentacija Francuske i Japana.

– Lepo je da ćemo se okupiti u ovom sastavu, ja kao selektor u ovoj ulozi, a ono što je zagarantovano kao i uvek do sada su sjajna atmosfera i veliko drugarstvo među svim igračima. Najvažnije je da se podigne forma što je moguće više do početka takmičenja, da igrači ostanu zdravi, a ne sumnjam da imamo kvalitet da iznenadimo svaku reprezentaciju. Imaćemo sigurno izuzetno tešku grupu, protivnici Japan i Francuska. Sa Japanom smo blagi favoriti, a sa Francuzima je potpuno otvoren meč zato što su oni u dublu kvalitetniji. Dejvis kup je nepredvidiv, pogotovo ovaj novi format takmičenja gde se igraju dva singla i dubl, svaki meč je podjednko važan, igra se u dva dobijena seta i svako svakog može da iznenadi. Teško je prognozirati bilo šta, na nama je samo da se pripremimo što je mogućr bolje, zato ćemo ići 4-5 dana ranije tamo kako bi se adaptirali na uslove u Madridu gde je i nadmorska visina oko 500-600 metara, uradićemo sve da budemo što spremniji. Novak će nam se pridružiti kad se završi Masters u Londonu. Drago mi je da smo u ovom sastavu, žao mi je što je došlo do povreda nekih od naših igrača i kasnije zdravstvenih problema, zdravlje je najvažnije. Dejvis kup tim Srbije ima neosporan kvalitet, pored ovih igrača koji će biti u Madridu tu su Đere, Kecmanović, Milojević, Petrović, Krstin, imamo dosta igrača koji će moći da pomognu svojim prisustvom i igranjem u reprezentaciji – ističe selektor Zimonjić.

Jedan od najboljih Dejvis kup igrača naše zemlje u istoriji Janko Tipsarević koji je odigrao 59 mečeva u nacionalnom dresu, slavio u 41 (34 u singlu i sedam u dublu) i bio nepobeđen od aprila 2004. do aprila 2006. godine, u Madridu se oprašta od profesionalne karijere i finalni turnir u ovom gradu će biti poslednja zajednička bitka zlatnog tima Srbije iz 2010.

– Ovo će biti lepa uspomena i oproštaj na tu zlatnu generaciju s obzirom da Janko više neće igrati. Poslednji turnir Tipsareviću će biti u Madridu, tako da u tom sastavu nikada više, u teoriji, nećemo moći da budemo. Ipak, uvek smo mi zajedno i podržavamo jedni druge, verujem da bez obzira kako ko bude napuštao reprezentaciju i prekidao sa karijerom, da će ostati to drugarstvo i maksimalna podrška svih – zaključio je selektor MTS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić.

Pobednik Grupe A u nokaut fazi (četvrtfinalu) igraće protiv jedne od dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena. Pobednik ovog četvrtfinala u polufinalu snage će odmeriti sa pobednikom iz susreta pobednik Grupe D i pobednik Grupe F.
Finalni turnir okupiće sledeće selekcije: Argentina, Australija, Belgija, Kanada, Čile, Kolumbija, Hrvatska, Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Italija, Japan, Kazahstan, Holandija, Rusija, Srbija, Španija i SAD.

Svih 18 selekcija podeljene u šest grupa po tri ekipe. Pobednici svake grupe i dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena plasiraće se u nokaut fazu.

Grupa A (Francuska, Srbija, Japan)
Grupa B (Hrvatska, Španija, Rusija)
Grupa C (Argentina, Nemačka, Čile)
Grupa D (Belgija, Australija, Kolumbija)
Grupa E (Velika Britanija, Kazahstan, Holandija)
Grupa F (SAD, Italija, Kanada)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter