0
ATP

KOKSAKI VIRUS NAPAO LASLA ĐEREA: Ali, i njega je pobedio i počinje sa treninzima!

Objavljeno: 18.10.19 u 12:10

Posle niza dobrih rezultata, prvog osvojenog trofeja na ATP turneji u karijeri i nastupa u trećem kolu Rolan Garosa tokom prvog dela aktuelne sezone, bilo je za očekivati da će tada drugi reket Srbije Laslo Đere nastaviti u daljem pohodu ka ulasku među najboljih 20 igrača svetskog tenisa. Nažalost, to nije bio slučaj, a glavni razlog za izostanak željenih rezultata bio je – narušeno zdravlje.

Zahtevna ATP turneja igračima često ne dopušta dovoljno slobodnog vremena ni kako bi proverili svoje zdravstveno stanje – i tako je, tek posle povratka sa američke turneje, pregled otkrio da je Laslo Đere imao Koksaki virus. Uz to, rezultati analize krvi pokazali su da je bolovao i od citamegalo virusa i mononukleoze, a da toga uopšte nije ni bio svestan, svo vreme putujući i igrajući.

– Srećom, Koksaki virus mi je prepoznat na vreme, jer bi inače bio u opasnosti da izazove upalu srčanog mišića. Sa otkrićem ova tri zdravstvena problema, moj tim i ja smo doneli odluku da napravim pauzu u treninzima od barem mesec dana, bez bilo kakvih fizičkih aktivnosti. U tom periodu sam radio i magnetnu rezonancu srca i ultrazvuk abdomena. Rezultati prošlonedeljnog pregleda kod kardiologa bili su, na moju veliku radost, zadovoljavajući; virus je suzbijen, i dobio sam dozvolu da ponovo počnem sa treninzima – o svom aktuelnom zdravstvenom stanju kaže Laslo Đere.

– U vezi sa mojim mogućim nastupima do kraja ove sezone, prijavio sam učešće na turnirima u Bazelu i mastersu u Parizu. Uželeo sam se tenisa, i sada mi je najvažnije da radim na kondiciji. Osećam se bolje iz dana u dan, i voleo bih kada bih uspeo da budem spreman već za nastup u Bazelu na šta će najviše uticati moje stanje narednih dana – naglasio je Laslo Đere.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter