0
ATP

RODŽER FEDERER: Voleo bih da Nadal i Đoković sruše moje rekorde, još Vimbldon pa da vidimo šta dalje…

Objavljeno: 17.09.19 u 17:32

Rodžer Federer otvoreno je govorio o mogućnosti da jednog dana Rafael Nadal i Novak Đoković obore njegove rekorde.

Tron po broju osvojenih gren slem titula dobro se drma Rodžeru Federeru. Posle trijumfa na US Openu, Rafael Nadal mu je prišao na samo jedan trofej zaostatka i mogao bi da ga sustigne već na Australijan openu krajem januara. Evo šta o tome misli legendarni Švajcarac.

– Logično je da bih voleo da moji rekordi traju još dugo, dugo, ali rekordi su tu da se ruše, kao što sam ja srušio Samprasove. Tada sam bio presrećan. Ako mene nadmaše Nadal i Đoković sigurno mi neće predstavljati problem. Moja najveća satisfakcija je ta što u ovim godinama još uvek mogu da igram tenis i da se borim za trofeje – rekao je Federer.

Švajcarac je istakao da mu je drago što je deo jedne teniske ere u kojoj vladaju tri sjajna tenisera.

– Videćemo ko će na kraju imati najviše pehara. Bile su ovo fantastične godine za tenis, pogledajte samo šta smo nas trojica ostvarili.

Rodžer Federer kao da je najavio kraj više nego fenomenalne karijere.

– Plan mi je da igram do Vimbldona. Posle ću da vidim. Pričao sam sa suprugom Mirkom o Olimpijskim igrama u Tokiju. Odlučiću narednih meseci.

Govorio je za sada najbolji teniser svih vremena i o Novaku Đokoviću.

– Mi smo veoma slični. Važna je stvar da bi uspeo, da moraš da imaš period relaksacije. Naša sezona je naporna, igra se 50-100 mečeva godišnje, nije kao za boksere, koji imaju dve borbe u godinu dana. Zbog toga moraš da budeš opušten i pet minuta pre meča. Ono što je najviše impresionira kod Đokovića je odlučnost kako želi da dobije meč. On kaže sebi „ja ovako igram i to me dovodi do uspeha“. Uz to i ceo njegov proces: kada i kako će da se hrani. Sve mora da bude ispravno. I to strahovito poštujem. On tačno zna kako može da se spremi za određeni trenutak – istakao je Federer.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter