0
Tenis

NE ODUSTAJE: Kim Klajsters se vraća tenisu!

Objavljeno: 12.09.19 u 18:20

Belgijanka Kim Klajsters saopštila je danas da će se naredne godine vratiti takmičenjima u tenisu.

Bivša prva teniserka sveta prvo se povukla 2007. godine, kada je osnovala porodicu, dve godine nakon što je osvojila prvu grend slem titulu, na Ju Es openu.

Ona se 2009. godine vratila na teren, osvojila još dve titule na Ju Es openu i jednu na Australijan openu, a karijeru je završila 2012. godine.

– Ne želim nešto da dokazujem. Mislim da je ovo za mene izazov. I dalje volim ovaj sport, ali pitanje je da li sam sposobna da igru dovedem na željeni nivo, pre nego što želim da igram na visokom nivou jednog od najboljih ženskih sportova na svetu. Želim izazov i želim ponovo da budem snažna. Ovo je moj maraton – rekla je Klajsters za WTA, preneli su britanski mediji.

Ona bi mogla da se vrati takmičenjima u januaru, ali je rekla da je fleksibilna po pitanju datuma povratka.

Kao bivša prva teniserka sveta, 36-godišnja Klajsters ima pravo na neograničeni broj vajldkarti na WTA turnirima. Ona će morati da odigra tri turnira ili da zaradi 10 bodova, kako bi se vratila medju rangirane teniserke.

Ona je rekla da joj je odluku o povratku pomalo olakšalo i to što neće morati da igra odredjeni broj turnira tokom godine.

Klajsters je osvojila 41 WTA titulu i u dva navrata provela je 20 nedelja na prvom mestu svetske rang-liste.

Od 2008. do 2016. godine rodila je troje dece.

Posle drugog povlačenja, vodila je svoju tenisku akademiju i radila je kao komentator.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter