0
Tenis

FOTO: YouTube

US OPEN: Serenino vreme je prošlo, Bjanka osvojila prvi gren slem!

Objavljeno: 08.09.19 u 11:15

Kanadska teniserka Bjanka Andresku osvojila je večeras Ju Es open, prvi grend slem trofej u karijeri, pošto je u finalu pobedila osmu teniserku sveta Amerikanku Serenu Vilijams posle dva seta, 6:3, 7:5.

Andresku, 15. teniserka sveta, pobedila je posle sat i 50 minuta. U prvom setu oduzela je servis Amerikanki u prvom i devetom gemu, nakon što je Vilijams oba puta napravila dvostruke servis greške.

Kanadjanka je dobro igrala, sa tri brejka, uz jedan izgubljeni, povela je u drugom setu sa 5:1. Posle toga je stala i počela da greši, nije iskoristila meč loptu u sedmom gemu, a Vilijams je sa druge strane dobro servirala i pogadjala i izjednačila na 5:5.

Andresku je u narednom gemu prekinula niz protivnice i posle gema na svoj servis povela je sa 6:5. Ona je u narednom gemu oduzela servis Vilijams i posle ukupno treće meč lopte postala je prva Kanadjanka osvajačica grend slem titule.

Ona je igrala u svom prvom grend slem finalu i osvojila prvi trofej, a od ponedeljka će popraviti plasman na WTA listi.

Andresku (19) je prva tinejdžerka od Marije Šarapove 2006. godine osvajačica grend slem titule.

Vilijams je poražena u četvrtom uzastopnom grend slem finalu. Ona je igrala za 24. grend slem trofej u karijeri, čime bi se izjednačila sa Margaret Kort.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter