0
ATP

US OPEN: Medvedev ispisao istoriju, Nadal ga čeka u borbi za titulu

Objavljeno: 07.09.19 u 09:28

Novak Đoković će titulu šampiona Otvorenog prvenstva SAD predati ili Danilu Medvedevu ili Rafaelu Nadalu.

Danil Medvedev je u drugom delu tekuće sezone igrao maestralno i ‘kruna’ je ulazak u finale US opena, čime je ujedno i ispisao istoriju.

Naime, postao je prvi igrač posle Ivana Lendla (1982) i Andrea Agasija (1995) koji su stizali u jednoj sezoni do finala Vašingtona, Montrala, Sinsinatija i US opena. Ovo je i prvi put da je Rus u finalu nekog velikog turnira još od kako je Marat Safin davne 2005. godine osvojio Australijan open.

Medvedev je u svom polufinalnom meču na ‘Flešing medouzu’ bio bolji od Bugarina Grigora Dimitrova maksimalnim rezultatom 3:0, po setovima 7:6, 6:4, 6:3.

Drugo mesto u finalu zauzeo je Rafael Nadal, koji se dosta namučio protiv 25. nosioca Matea Beretinija iz Italije, ali je ipak dobio meč posle dva sata i 39 minuta borbe sa 3:0 – 7:6 (8:6), 6:4, 6:1.

Najzanimljivije je bilo u prvom setu koji je otišao u ‘taj-brejk’ i u kom je Italijan poveo sa 4:0. Potom je kod rezultata 6:4 imao dve set-lopte, ali je Nadal tada vezao četiri poena i sve preokrenuo u svoju korist.

Poveo je sa 1:0 u setovima, potom je drugi osvojio ‘brejkom’ u sedmom gemu, a u trećem je čak tri puta oduzeo servis Beretiniju, koji je tada uveliko već bio ‘slomljen’.

Finale između Medvedeva i Nadala igraće se u noći između nedelje i ponedeljka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter