1
ATP

FOTO: Screenshot/Youtube

FEDERER PORUČIO NOLETU I RAFI: Spremniji sam nego ikada

Objavljeno: 23.08.19 u 20:30

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Rodžer Federer, poručio je da je spremniji nego ikad za Otvoreno prvenstvo SAD.

Federer će na US openu igrati u istom delu kostura sa Novakom Đokovićem, sa kojim bi mogao da se sastane u eventualnom polufinalu.

– Razmišljao sam o tome i ovde mi nikada nije bilo lako. Pre dve godine sam imao problem sa leđima, mučio sam se sa mečevima u pet setova. Prošle godine sam se namučio protiv Milmana i vrućine – izjavio je Federer pred početak US opena.

– Baš sam o tome pričao tokom treninga pre dva dana – nisam se godinama ovako dobro osećao pred US open, što mi uliva samopouzdanje – dodaje Federer.

Federer će u prvom kolu igrati protiv jednog od kvalifikanata, a u drugoj rundi bi trebalo da igra protiv Damira Džumhura.

– Ne podižem svoja očekivanja previše. Znam da će biti teško. Sada ne dolazim ovde kao veliki favorit kao što je bio slučaj 2006. ili 2007. Potpuno mi je jasno na koji način moram da pristupim turniru.

Na Mastersu u Sinsinatiju je doživeo iznenađujuć poraz.

– Srećan sam zbog svog nivoa igre. Sinsinati je možda bio dobra stvar, ko zna… Možda je to jedna od onih stvari koje moraju da se dese, kao i kada sam osvojio Australijan open 2017, onda izgubio u prvom kolu Dubaija, a zatim osvojio Indijan Vels i Majami – rekao je treći teniser planete.

Prisetio se i ovogodišnjeg finala Vimbldona i istorijskog meča koji je izgubio od Novaka Đokovića.

– Dobro sam igrao na slemovima u skorije vreme, to je super. Dosta mi je značila pobeda u polufinalu (Vimbldona) nad Rafom, a što se tiče finala i nivoa igre na celom turniru – to mi daje samopouzdanje. Možda sam morao da padnem u Sinsinatiju posle takvog Vimbldona, da se ‘povežem’ i da naporno radim. To sam i uradio i spreman sam za US open – zaključio je Federer.

0
0

1 Komentara

  1. sramota je što ATP sada gura Nadala.Dovoljnjo je pogledati ko su protivnici Noletu a ko nadalu da se čovjeku zgadi navodni ždrijeb ATP-e.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter