0
ATP

MASTERS U SINSINATIJU: Đoković dobro krenuo, pa je ‘razbijen’ servisima Medvedeva

Objavljeno: 18.08.19 u 09:05

Novak Đoković ipak neće igrati u meču za trofej na Mastersu u Sinsinatiju.

Svetski ‘broj jedan’ je u meču četvrtfinala protiv Lukasa Puja osetio bol u laktu, koji je ranije operisao, što je nagovestilo da možda neće biti na svom prepoznatljivom nivou u završnim duelima ovog turnira.

Tako je i bilo, iako je počeo veoma dobro u polufinalu protiv Danila Medvedeva. ‘Brejk’ u šestom gemu prvog seta bio je dovoljan za kasniji trijumf od 6:3 i vođstvo u setovima.

Ipak, kako je dobio prvi, tako je izgubio drugi set. Ruski teniser je u osmom gemu oduzeo prvom nosiocu servis i potom ga potvrdio u narednom za ‘odgovor’ u isom stilu i poravnanjem rezultata.

Za tenisera koji je visok 198 centimetar za očekivati je da mu najjače oružje bude servis, a treći set je, na žalost Đokovića, doneo razorne servise Medvedeva od kojih Srbin nije uspeo da se odbrani.

Uspeo je da stvori prednost ‘brejkom’ u trećem gemu i nije dao Novaku ni promil šanse da mu do kraja odgovori i vrati se u igru.

Medvedev će u finalu igrati protiv Belgijanca Davida Gofana, koji je u prvom polufinalu bio bolji od Rišara Gaskea iz Francuske sa 2:0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter