0
ATP

VIMBLDON: Sjajan start Ivane Jorović, kraj za Krajinovića!

Objavljeno: 02.07.19 u 19:02

Dvoje srpskih tenisera danas je izlazilo na vimbldonsku travu i ostvaren je polovičan skor, ostajemo sa jednom predstavnicom kod dama.

Ivana Jorović opravdala je ulogu favorita u prvom kolu Vimbldona. Ona je sa 2:0 u setovima (7:6 i 6:4) savladala 201. teniserku sveta Lesli Kerkove iz Holandije.

Imala je naša predstavnica dosta sreće u prvom setu. Holanđanka je dva puta imala ‘brejk’ prednosti, ali je Ivana imala snage da uzvrati. Na kraju bila je kocentrisanija u taj-breku i slavila sa 7:6.

Ni drugi set nije počeo idealno za Ivanu, protivnica joj je oduzela servis i povela sa 2:0. Ipak, srpska teniserka je vratila ‘ribrejk’, a kasnije napravila još jedan ‘brejk’ za konačnih 6:4.

Filip Krajinović se nije proslavio, pošto je poražen od daleko slabijeg rivala. Domenik Koepfer pobedio je našeg tenisera sa 3:1 (6:3, 4:6, 7:6 i 6:1).

Nemac je u prvom setu brzo stigao do ‘brejka’ prednosti, poveo je sa 3:1, a stečenu prednost je sačuvao do samog kraja. Filip se probudio u drugom setu, napravio je ‘brejk’ u desetom gemu za izjednačenje u setovima 1:1.

Treći set je bio presudan, oba tenisera su izgubila po jedan svoj servis i stiglo se do taj-breka. U njemu se igralo do čak 11 poena, a slavio je Nemca sa 11:9 i poveo u setovima 2:1.

To kao da je smlatilo našeg predstavnika koji nije mogao da se oporavi u četvrtom setu. Koepfer je oduzeo dva servisa našem igraču i sa ubedljivih 6:1 završio posao.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter