0
ATP

Naši proslavljeni teniseri - Laslo Đere (27. Igrač ATP liste), Dušan Lajović (31.) i Filip Krajinović (53) održali su konferenciju za srpske medije u centralnom zdanju Teniske akademije 'Tipsarević' u SC 'Olimp'.

LAJOVIĆ, ĐERE I KRAJINOVIĆ SLOŽNI: Želimo da budemo kao Novak, Viktor i Janko i da Srbiji donesemo Dejvis kup!

Objavljeno: 13.06.19 u 13:21

Naši proslavljeni teniseri – Laslo Đere (27. Igrač ATP liste), Dušan Lajović (31.) i Filip Krajinović (53) održali su konferenciju za srpske medije u centralnom zdanju Teniske akademije ‘Tipsarević’ u SC ‘Olimp’.

Srpski trojac je, pored Novaka Đokovića, ostvario veliki uspeh na nedavno završenom Rolan Garosu i vratio Srbiju tamo gde joj je mesto – među najveće svetske teniske sile. Prvi put u istoriji naša zemlja je imala petoricu predstavnika u drugom kolu jednog grend slema, a potom i četvoricu u trećoj rundi.

Prvi se medijima obratio Laslo Đere koji od početka sezone beleži fantastične rezultate. U Rio de Žaneiru je osvojio svoju prvu titulu i to na turniru iz serije 500, posle čega ga protivnici od tada mnogo ozbiljnije shvataju. U Parizu je bio nadomak pobede nad Keijem Nišikorijem, članom ‘društva’ najboljih 10 igrača sveta.

Laslo je imao veliku prednost u petom setu, ali je mnogo iskusniji Japanac uspeo da preokrene i naš as je dobio dobru školu kako izgleda takmičiti se sa najboljima.

Nišikori je odigrao neverovatno prvi set, takav bekhend u životu nisam video. Žao mi je zbog tog meča, ali sam zadovoljan igrom koju sam pokazao i generalno turnirom. Ne mogu da kažem da sam se opustio, imao sam u glavi meč protiv Majera sa US opena kada sam vodio 2:0, znao sam da nije gotovo, ali mi je malo pala koncentracija. On je počeo da igra agresivnije, ja sam napravio nekoliko malih grešaka i protiv takvih protivnika sitnice odlučuju. Bio je to moj najduži meč u karijeri i sigurno će mi značiti za ubuduće, rekao je Đere.

FOTO: STARSPORT

Mladi momak iz Sente je kazao da je kao dete mnogo trenirao na tepihu, zbog čega mu posle šljake najviše odgovara trava i očekuje dobar nastup na Vimbldonu. Takođe, nada se i uspehu na završnom turniru Dejvis kupa koji se krajem godine igra u Madridu.

– Bliži se Madrid, nadam se pozivu selektora jer mi je uvek zadovoljstvo da igram za svoju državu i da se borim za nju. Ono što me raduje jeste da smo vrlo mladi i nadam se da ćemo Duci, Filip i ja biti još 10 ili 12 godina tu, i da ćemo za to vreme imati mnogo prilika da osvojimo Dejvis kup. Odlična je atmosfera u timu, motivišemo jedan drugog i mislim da imamo dobre izglede da u budućnosti osvojimo to takmičenje.

Velika očekivanja od turnira u Madridu ima i Filip Krajinović.

– Mladi smo, puni snage i imamo mnogo samopouzdanja posle odličnih sezona. Očekujem da ćemo biti u najjačem sastavu. Ima još mnogo da se igra do tada, ne mogu da kažem da smo favoriti jer je veliki broj kvalitetnih reprezentacija, ali ako budemo u najjačem sastavu, sigurno smo opasni, rekao je Krajinović koji je poput Đerea igrao nekoliko dugih mečeva na Rolan Garosu.

Pobedio je Amerikanca Fransesa Tijafoa, potom i maraton sa Robertom Karbaljesom Baenom, a na kraju i na velike muke stavio grčkog superstara Stefanosa Cicipasa. Srpski tenis se vratio na velika vrata zahvaljujući ovim sjajnim momcima!

– To je sjajno videti. Podstičemo jedan drugog u sportskom smislu na pravi način. Pre svega smo veliki drugari, negujemo prijateljski odnos, ali se i takmičarski motivišemo. Kao što su ranije to radili Janko, Viktor i Nole, tako sada to činimo mi i to je odlično za srpski tenis. Jako bih voleo da nas svi podrže u tome jer nam je potrebna pomoć. Lepo je čuti da nova imena prave zapažene uspehe.

FOTO: STARSPORT

Dušan Lajović je takođe bio nadomak plasmana u drugu nedelju Rolan Garosa urpkos problemima sa povredom lakta. U tom pohodu ga je zaustavio Aleksander Zverev, najčešće najavljivan kao prvi naslednik aktuelne generacije teniskih mega-zvezda. Lajović je posebno bio zapažen bio je u dublu, gde je sa našim priznatim asom i svojevremeno dvogodišnjim članom Top 10 ATP rang-liste u singlu, Jankom Tipsarevićem stigao do četvrtfinala. Janko i Dušan poraženi su u tesnom meču sa kasnijim šampionima iz Nemačke Kravijecom i Mijsom, ali su demonstrirali da bi njihova kombinacija mogla da bude ‘moćno oružje’ za srpsku Dejvis Kup reprezentaciju.

– Ko pobedi Lajovića i Tipsarevića na grend slemu, osvaja titulu. To je jasno, našalio se Dušan i prokomentarisao grupu u kojoj su još Japan i Francuska:

– Kada smo gledali žreb pre pet meseci, delovali smo kao autsajderi. Iz našeg ugla je delovala kao jako teška grupa. Kada sada pogledamo statistiku naših igrača, igrao sam protiv Danijela i Nišikorija, kao i Laslo. Postoji šansa da ih dobijemo, to nam je prvi meč. Francuzi imaju mnogo igrača i mogu da mešaju tim, jedna su najjačih teniskih nacija. Ipak, mi imamo na papiru veoma jak tim koji je favorit i da prođe grupu.

FOTO: STARSPORT

Pred našim igračima je sezona turnira na travi – čija je kruna proslavljeni Vimbldon, potom – nastavak igre na šljaci i betonu, i na kraju – završni turnir novog formata Dejvis kupa u Madridu, gde Srbija nastupa sa velikim ambicijama. Sudeći po dosadašnjoj formi i rezultatima, ova godina bi mogla da predstavlja pravu priliku da ovi izuzetni teniseri i mladići nastave sa ispisivanjem novih stranica uspeha u istoriji srpskog tenisa!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter