0
ATP

FOTO: STARSPORT

DUŠAN LAJOVIĆ: Peti set je bio ključan, tu je Zverev bio bolji

Objavljeno: 01.06.19 u 18:50

Dušan Lajović je danas završio takmičenje na Rolan Garosu.

Aleksandar Zverev je slavio nakon četiri odigrana seta, rezultatom 3:1 (6:4, 6:2, 4:6, 1:6, 6:2).

– Početak meča je bio lošeg kvaliteta i s jedne i s druge strane, poveo sam 3:1 bez ikakve zasluge – on je meni poklonio ta tri gema, ja njemu set, rani božićni poklon… Mislim da bi se drugačije razvio meč da sam dobio taj prvi set. U drugom je on zaigrao bolje, ja sam malo pao mentalno i fizički, ali sam posle uspeo potpuno da se vratim u meč. Nažalost, u petom setu je odigrao bolje i zasluženo je pobedio. Veliku razliku pravio je njegov dobar servis u većem delu meča. Imao sam šanse i u petom setu, vratio sam brejk, ali je on povratio ritam na forhendu posle seta i po u kojem su mu lopte tim udarcem išle na sve strane. Stabilizovao se u petom, malo me je to poremetilo i kuburio sam sa osnovne linije, što je bila moja prednost. Žao mi je što sam opet izgubio od pet setova od njega, ali odigrao sam dobar meč sa Top 10 igračem, dobio dva meča prethodno. Nastavljam dalje, rekao je Lajović koji je potom dodao:

– Na 30-15 je bio loš odskok i morao sam da odigram slajs. Posle sam na brejk lopti dobro razvukao forhendom, ali sam promašio insajd aut, prejako sam udario. Delovalo je u nekim trenucima kao da držim stvari pod kontrolom, u drugim trenucima kao da je sve van ritma… Mislim da smo prošle godine obojica igrali bolje dok nisam pao fizički, ove mislim da sam imao mentalnu prednost koju nisam iskoristio, a to se protiv takvog igrača kažnjava. Kada je bilo bitno, nije poklanjao forhendom kao u trećem i četvrtom setu, a ja nisam održao visok nivo igre.

Srpskog tenisera sada očekuju mečevi na travi, turniri Istborn i Vimbldon.

– Pre toga idem na Nemačku u kliniku, već nekoliko meseci me muči lakat i konstatno sam pod lekovima, bez njih ne mogu da igram – oni su dobri jer me lakatne boli, ali nisu dobri za stomak. Nadam se da ću to da rešim, pa ću imati desetak dana da se spremim za travu i za turnire na šljaci posle Vimbldona. Nadam se da ću tu igrati dobro i mislim da imam šansu da napredujem na rang-listi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter