Američka teniserka dospela je u žižu interesovanja zbog odnosa sa sunarodnicom.

Amanda Anisimova je nakon plasmana u treće kolo Rolan Garosa pričala o pomoći koju je imala od Vilijamsove.


Nakon što ju je porazila u Majamiju, Serena Vilijams je otišla u svlačionicu Anisimove i porazgovarala sa mladom teniserkom, što je puno značilo Amerikanki u teškom momentu.

– Ona je sjajna devojka i ja zaista želim da pomognem svim devojkama sportistkinjama pred kojima je budućnost. Srce mi je bilo slomljeno kada sam je ugledala u svlačionici, želela sam da budem tu za nju jer sam i ja bila u teškim situacijama. Bila je to zanimljiva situacija jer gotovo nikada to ne radite posle meča, kada sam ja bila u tako teškim trenucima, želela sam da mi neko priđe. Jednostavno sam odlučila da ja sada uradim to, da joj priđem. Želela sam to oduvek. Otići ću i uradiću ono što osećam, iako to nije ‘profesionalno’ možda. Nisam znala da li je to ispravno ili ne, to radim sa svojim prijateljima i zašto ne bih uradila to i sa koleginicom, rekla je Serena Vilijams, a onda dodala:

– Obožavam da gledam mlade teniserke kako se razvijaju i napreduju. To je veoma zanimljivo. Tenis mi je toliko toga dao u životu i sada je sjajno gledati sve te nove generacije kako sazrevaju. Zato, ne mogu da sedim i posmatram. Moram da napravim neki iskorak. Želim to, rekla je Vilijams.