0
ATP

RODŽER FEDERER: Uzbuđen sam, jedva čekam da krene Rolan Garos

Objavljeno: 24.05.19 u 21:27

Nakon dužeg perioda na jednom velikom turniru ponovo će se naći Federer, Nadal i Đoković.

Švajcarski teniser je najavio da je izuzetno motivisan pred početak turnira.

– Mislim da je ovo prvi put u ovoj prostoriji, na primer. Centralni teren izgleda mnogo drugačije, bilo je mnogo investicija i promena. Mogu to da osetim, turnir definitivno raste i to je dobra stvar. Naravno, jasno je da je ovo i dalje Rolan Garos, zadržao je svoj duh u svemu i naravno da sam uzbuđen i radujem se da vidim kako će biti kada tu budu i navijači i kada sve počne. Lično sam veoma srećan što sam ponovo ovde. Možda malo više nego nekih prethodnih godina jer me nije bilo tri godine, a kada nešto u životu propustite lepo je vratiti se, rekao je Federer.

Federer je poručio da je na ovu sezonu imao uticaj dobar kraj prošle.

– Pomaže kada si zdrav. To rešava neke probleme. Naravno, pobede rešavaju sve. Ali, u ovoj fazi moje karijere najvažnije je zdravlje. Poslednji put sam ozbiljniju povredu imao u Montrealu pre dve godine i zbog toga sam veoma zadovoljan. Bilo je nekih problema i u Rimu, ali tada sam bio oprezan. Želeo sam da budem siguran da ću biti spreman za Pariz. Imao sam dilemu da li mogu i jedno i drugo i taj osećaj mi se nije dopao. Zato sam morao da donesem tako tešku odluku. Istina je da nisam morao da preispitujem svoje mogućnosti na taj način mnogo puta tokom karijere. Da sam uvek pitao samo svoje telo da li da igram na nekim turnirima, uvek bih igrao i mislim da je to priličan luksuz u ovim godinama, rekao je Federer, a zatim nastavio o motivaciju na Gren slemu.

– Uvek sam uživao u igranju ovde. Ovo je Grend slem koji je najbliži mom domu u Bazelu i nije tako teško sesti u kola ili u voz i doći ovde. Igrao sam ovde još kao junior 1998. Dobio sam specijalnu pozivnicu 1999, pre 20 godina. Igrao sam protiv Pata Raftera na terenu Suzan Lenglen. Moje uspomene ovde idu veoma daleko unazad. Veoma živo se sećam meča Štefi Graf i Martine Higins jer je Martina skoro mojih godina i bilo mi je neobično kako uspeva da radi stvari koje je radila. Bila je broj jedan dok sam ja bio praktično u teniskim pelenama. Sećam se i Dima Kurijera kako osvaja Rolan Garos. Ja sam u to vreme igrao juniorske turnire u Švajcarskoj u vreme održavanja Rolan Garosa koji sam gledao na televiziji i onda sam odjednom postao deo toga i pre deset godina sam uspeo da pobedim ovde, to je bilo ostvarenje sna, prisetio se Rodžer.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter