0
ATP

FOTO: Twitter/Printscreen

ATP MONTE KARLO: Đoković se mučio ali je na kraju savladao Kolšrajbera

Objavljeno: 16.04.19 u 18:20

Novak Đoković plasirao se u treću rundu ATP turnira iz serije 1000 u Monte Karlu.

Najbolji teniser sveta je u meču drugog kola savladao Filipa Kolšrajbera 2:1 (6:3, 4:6, 6:4), i tako mu se osvetio za nedavni poraz u Indijan Velsu. Ipak, do pobede je došao daleko težim putem od očekivanog.

Srpski teniser se suočio sa dve brejk lopte u petom gemu, ali je uspeo da ih sačuva. Identičan scenario viđen je i u sedmom gemu. Novak je ima problema sa servisom i bekhendom, ali je važne poene igrao na nivou najboljeg na svetu.

U drugom setu je izgledalo da je Đoković preuzeo potpunu kontrolu, ali to je kratko trajalo. Rezultat je otišao u drugom smeru. Iskusni Nemac je spasao dve brejk lopte i zatim oduzeo servis dvostrukom šampionu Monte Karla za vođstvo od 3:1. Međutim, Đoković je odigrao nekoliko sjajnih poena i vratio brejk. 

I na startu trećeg seta viđen je brejk, osmi za redom i Đoković je poveo sa 1:0. Prvi reket sveta je nekako pregrmeo nalete Kolšrajbera i konačno sačuvao svoj servis. Novak je stabilizovao svoj početni udarac , a Nemac je polako počeo da gubi snagu.

Novak će u narednoj rundi igrati sa boljim iz duela između Argentinca Dijega Švarcmana i Tejlora Frica iz SAD.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter