0
ATP

FOTO: STARSPORT

ATP MAJAMI: Đoković se pomučio, ali prošao kontroverznog Tomića, Janko nije mogao dalje (VIDEO)

Objavljeno: 23.03.19 u 08:48

U drugom kolu mastersa u Majamiju plasman dalje je pored Dušana Lajovića izborio i Novak Đoković, dok je Janko Tipsarević stao.

Posle šokantnog ispadanja u trećem kolu mastersa u Indijan Velsu, Novak Đoković je odlučio da se u Majamiju skocentriše samo na singl. Prva prepreka na putu do trona bio je Australijanac hrvatskih korena Bernard Tomić.

Nije Nole briljirao u prvom setu, dozvolio je rivalu da prvi dođe do ‘brejka’, ali je na sreću odmah napravio ‘ribrejk’ i stigao do izjednačenja 3:3. Odluka o pobedniku prvog perioda meča pala je u taj-breku kada je naš as protivniku oduzeo dva servisa i slavio sa 7:2.

Drugi set je bio igra mačke i miša. Odmah je Novak napravio ‘brejk’, a meč je završio u sedmom gemu drugim oduzetim servisom Tomiću za 6:2 i 2:0 u setovima. Sledeći protivnik Novaku Đokoviću je 83. teniser planete Federiko Delbonis.

Janko Tipsarević nije mogao do trećeg kola u Majamiju, bolji je bio 25. teniser sveta Roberto Bautista-Agut 2:0 (7:6 i 6:4). Srpski teniser se odlično držao u prvom setu, stigao je prvi do ‘brejka’ prednosti, ali ga je odmah i izgubio. Čak je i u taj-breku poveo sa 1:0 na servis Španca, ali se Roberto na vreme probudio, četiri puta oduzeo servis Janku i čini se prelomio meč za 1:0 u setovima.

Janko se kao lav borio i u drugom setu, posle odmah ‘brejka’ na startu, uzvratio je naš teniser u četvrtom za 2:2, ali se odlučujući momenat dogodio u devetom gemu kada je Janko izgubio servis, a Bautista-Agut rešio pitanje pobednika 6:4.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter