U trećem kolu mastersa u Indijan Velsu odigran je srpski derbi u kom je mladi 19-godišnji Momir Kecmanović pobedio nešto starijeg Lasla Đerea.

Povezane vesti

Momir Kecmanović je do trećeg kola stigao uz dosta sreće, jer je kao ‘laki luzer’ stigao do glavnog žreba, iako je poražen u kvalifikacijama. Sreća prati hrabre, te će posle najvećeg uspeha u karijeri mladi Srbin igrati za plasman u četvrtfinale protiv boljeg iz dvoboja Ugera i Nišioke.

Nažalost, poražen 6:2 i 7:6 bio je takođe naš sve bolji teniser Laslo Đere. Imao je šampion iz Rio de Žaneira problema tokom prvog seta, te je talentovani Kecmanović to iskoristio i sa dva brejka lako stigao do prednosti u setovima 1:0.

Nije Đere blistao ni početkom drugog seta, dva puta je gubio servis, ali je uspevao da se vati i Kecmanoviću oduzme prednost ‘brejka’. Suočavao se popularni Lacika i sa dve ‘brejk’ prilike pred kraj drugog seta, ali je uspevao da se izvuče i dođe do taj-breka. U njemu je Kecmanović imao više kocentracije i uspeo je sa 7:3 da stigne do 2:0 u setovima i najboljeg plasmana u karijeri.