0
ATP

FOTO: STARSPORT

TIHI HEROJ SRPSKOG TENISA: Titulu u Brazilu posvećujem roditeljima koji nisu više sa mnom

Objavljeno: 25.02.19 u 00:04

Tihi heroj u svetu tenisa počeo je da ispisuje svoje ime zlatnim slovima u istoriju ovog sporta. Ni povreda nije mogla da ga spreči Laslo Đerea da osvoji prvi turnir u profesionalnoj karijeri. 

Srpski reprezentativac je stigao do svoje prve ATP titule. On je u finalu u Rio de Žaneiru pobedio Feliksa Ožea Alijasima sa 6:3, 7:5. 

Sam početak meča bio je kao iz filma. Naš teniser poveo je sa 4:1, a onda je zbog povrede prepona zatražio medicinski tajm-aut. Kanađanin je uspeo da smanji na 4:3, a naše teniser uspeo je uprkos povredi sačuvao stečenu prednost i dobio prvi set sa 6:3. 

Problemi sa povredom preneli su se na drugi set, koji je uprkos vođstvu Đere otvorio vidno nervozan. Usledile su neiznuđene greške. Na startu drugog seta Kanađanin je kaznio greške našeg tenisera i poveo sa 0:2. Kako je set tekao Đere je igrao sve bolje i uspeo da se vrati u meč, a potom su usledile neverovatne greške Feliksa Ožea, koji je ostao uskraćen za trofej u svom prvom finalu. Đere je drugi set dobio sa 7:5. 

Nakon meča naš teniser bio je vidno emotivan. Pobednik turnira u Rio de Žaneiru posvetio je pobedu roditeljima. 

– Želim da posvetim ovu titulu roditeljima! Izgubio sam mamu pre sedam godina, tata je preminuo pre dva meseca. Zbog njih sam to što jesam , nadam se da me gledaju. Zahvala sam zbog moje mlađe sestre. Mnogo mi je drago što je imam – rekao je Đere.

Laslo Đere će od ponedeljka biti u top 40 na ATP rang listi. 

FOTO: STARSPORT

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter