0
Tenis

FED KUP: Srbija savladala Tursku 3:0 u drugom meču u Batu

Objavljeno: 07.02.19 u 17:30

Pobednički niz Fed kup selekcije Srbije nastavljen je pobedom nad reprezentacijom Turske na takmičenju u engleskom Batu gde se naše devojke bore za plasman u viši rang u okviru I grupi Evro-afričke zone.

Srbija se nalazi u zonskom takmičenju i smeštena je u Grupu B (B) u kojoj se nalaze i Hrvatska, Gruzija i Turska.

Fed kup tim Srbije nakon pobede nad Gruzijom od 2:1 (kada smo do trijumfa stigli već posle singl susreta) u drugom danu takmičenja koji je doneo sudar sa timom Turske naše devojke nastavile su u istom šampionskom ritmu od prethodnog dana. Protivnik Turska pala je već posle singl mečeva. Prvi poen Srbiji je donela Ivana Jorović koja je savladala Kaju Bujukakčaj 6:2, 6:3, dok je u sudaru prvih tabli Srbiji konačan trijumf donela Aleksandra Krunić pobedivši Pemru Ozgen 3:6, 6:4, 6:2.

Usledio je dubl meč u kome su naše devojke Danilović i Krunić potopile turski par Čengiz, Sojlun 6:2, 6:3 za konačnih 3:0 za Srbiju u ovom susretu.

Jorovićeva kao i prvog dana na visini zadatka u borbi za prvi poen srpske selekcije.

– Srećna sam što sam i danas zabeležila pobedu i donela poen Srbiji. Prikazala sam dobar tenis uz podršku našeg tima koji je svakog trenutka uz nas. Čestitam Aleksandri i Olgi na pobedama. Idemo dalje – rekla je Jorovićeva.

U drugom singl meču snage su odmerile prve teniserke obe selekcije, a posle velike borbe do pobedničkog poena za Srbiju stigla je naša najbolja teniserka, 57. na WTA listi Aleksandra Krunić.

– Pozitivan rezultat danas za nas, 3:0 i maksimalna pobeda. Drago mi je da sam uspela danas da izborim pobedu i drugi bod obzirom da sam bila dosta stegnuta, imala sam pauzu od dve godine igranja za reprezentaciju i naravno bilo mi je teško da se nosim sa svojim živcima, ali drago mi je da sam uspela u tome i naravno čestitam i Ivani na odličnoj igri u singlu, Olgi na odličnoj igri u dublu i što smo uspele da ostanemo profesionalne do kraja i dobijemo i taj treći bod za koji verujem da će nam biti bitan. Sada je vreme da se odmorimo što više možemo jer sutra imamo dosta teške protivnike – zaključila je Krunićeva.

Briljantnu igru u dublu prikazale su Olga i Aleksandra.

– Prvo da čestitam Ivani i Aleksandri na pobedama u singlu. Iako je bilo 2:0 za nas mislim da smo Aleksandra i ja bile jako motivisane da pobediomo i dubl jer nikad ne znas da li će značiti ta pobeda za kranji plasman. Odlično smo odigrale danas, a igrale smo zajedno dubl i u Sankt Petersburgu, tako da mogu da kažem i da smo uigrane. Srećna sam svojom igrom danas, verujem da je i Aleksandra i sada gledamo na naredni meč – istakla je Danilovićeva.

Selektorka Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić zadovoljna je i igrom i rezultatom svojih izabranica.

– Zadovoljna sam današnjim danom, zabeležili smo tri pobede. Ivana je odigrala odličan meč, Aleksandri je trebalo malo da uđe u neki svoj ritam, vratila se u drugom setu, pronašla svoju igru, stekla sigurnost i završila meč u našu i svoju korist, na kraju je bila na njenom nivou. Aleksandra i Olga su sjajan dubl, odigrale su odlično. Nadam se da ćemo sutra u meču sa Hrvatskom uz ovakvu dobru igru imati i malo sportske sreće i doći do pobede – zaključila je selektorka Ječmenica Jevtić.

U petak (8. februar 2019) Srbija će rekete ukrstiti sa selekcijom Hrvatske sa početkom u 10:00 časova po lokalnom vremenu na centralnom terenu (11:00 po srednjeevropskom vremenu kome pripada i Srbija).

Naši tim čine: Aleksandra Krunić, Olga Danilović, Ivana Jorović i Nina Stojanović, predvođene selektorom Tatjanom Ječmenicom Jevtić.

Pobednici grupa u Batu boriće se u mini plej ofu za plasman u plej of za Svetsku B grupu 2020. a taj meč na programu je 20. i 21. aprila 2019. godine.

FOTO: Teniski savez Srbije

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter