0
Tenis

FOTO: Виктор Червяков

FED KUP: Srbija savladala Gruziju 2:1 u prvom meču – Danilović: Žalim što nismo uzele i dubl

Objavljeno: 06.02.19 u 17:44

Najbolji ženski tim Srbije startovao je pobedom takmičenje u engleskom Batu gde se naše devojke bore za plasman u viši rang u okviru I grupi Evro-afričke zone.

Srbija se nalazi u zonskom takmičenju i smeštena je u Grupu B (B) u kojoj se nalaze i Hrvatska, Gruzija i Turska.

Fed kup tim Srbije prvi meč odigrao je protiv selekcije Gruzije u kome su naše devojke već posle singl mečeva stigle do pobede 2:0. U prvom singlu Ivana Jorović je savladala Miriam Bolkvadze 6:3, 6:1, dok je Olga Danilović pobedila Katarinu Gorgodze 7:5, 6:3. Usledio je dubl meč u kome su Jorović i Danilović izgubile od gruzijskom para Kalašnjikova, Bolkvadze 3:6, 5:7 za konačnih 2:1 za Srbiju u ovom susretu.

– Žao mi je što nismo pobedile i dubl. Iako je bilo 2:0 za nas posle singlova, Ivana i ja smo imale jaku želju da pobedimo i dubl. Singl je bio dosta psihički i fizički težak i drago mi je što sam izvukla pobedu iz tog meča. Imala sam veliku podršku našeg tima, i sa klupe i od selektorke. Drago mi je da smo savladale Gruziju i ove godine i sada su nam misli okrenute ka narednom protivniku, Turskoj, rekla je Danilovićeva.

Veliko zadovoljstvo i na licu Jorovićeve koja je donela prvi poen Srbiji prvog dana takmičenja.

– Zadovoljne smo današnjim danom, dale smo sve od sebe na terenu. Na žalost u dublu nismo uspele da pobedimo, ali mislim da je najbitnije da smo singlove pobedile. Već sada se fokusiramo na sutrašnje mečeve, na pozitivnu atmosferu, imamo sjajan tim iza sebe. Srbijo navijaj za nas, pruži nam podršku. Zahvaljujem se i TSS što nam je omogućio da dođemo ovde i predstavljamo našu zemlju i hvala selektorki i celom našem timu što su uz nas i vode računa o nama, rekla je Jorovićeva.

U četvrtak (7. februar 2019) Srbija će rekete ukrstiti sa selekcijom Turske sa početkom u 10:00 časova po lokalnom vremenu na terenu broj 1 (11:00 po srednjeevropskom vremenu kome pripada i Srbija).

Naši tim čine: Aleksandra Krunić, Olga Danilović, Ivana Jorović i Nina Stojanović, predvođene selektorom Tatjanom Ječmenicom Jevtić.

Pobednici grupa u Batu boriće se u mini plej ofu za plasman u plej of za Svetsku B grupu 2020. a taj meč na programu je 20. i 21. aprila 2019. godine.

Takmičenje u Batu odvija se po round robin sistemu, a to znači da svaki meč u grupi podrazumeva dva singl susreta i dubl. Prvi singl igraju drugi reketi oba tima, po završetku ovog meča igra se drugi singl u kome se sastaju prvi reketi, nakon drugog singla sledi dubl meč.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter