1
ATP

FOTO: STARSPORT

BORIS BEKER: Kako sam Đokovića naučio da pobeđuje Nadala…

Objavljeno: 06.02.19 u 19:35

Nemački trener smatra da ima zasluga u Đokovićevoj aktuelnoj dominaciji, posebno, nad Rafaelom Nadalom.

Đoković je nedavno u finalu Australijan opena počistio Rafaela Nadala sa terena i pokazao da je trenutno najbolji teniser sveta.

Boris Beker je u izjavi za ‘Eurosport’ objasnio kako je uspeo da ‘dođe do Novakove glave’ i pokaže mu kako da igra na Nadalovo najjače oružje, forhend.

– Biti trener je komplikovano i ima mnogo nivoa, kao što su fizički, mentalni, a treba i znati šta je bitnije. Kada trenirate 18-godišnjaka drugačije je nego kad trenirate 31-godišnjaka. Dobar igrač često ne želi da sluša šta mu govorite jer je tvrdoglav i uveren u svoje kvalitete. Nije jednostavno dopreti do njega, ali ako imate potrebne argumente i modernu tehnologiju kao dokaz, možete da dokažete igraču da nije u pravu – rekao je Beker za ‘Eurosport’.

Beker je istakao da Đoković nije verovao u tu metodologiju. Makar ne u početku.

Đoković nije verovao u to da svojim stilom i napadanjem Nadalovog forhenda svojim bekhendom može da ‘razbije’ njegovu igru. Za mnoge igrače to bi bilo samoubistvo, ali zbog kvaliteta Đokovićeve bekhend dijagonale on je mogao da dođe do šablona kojim bi, na kraju, dolazio do (Rafinog) bekhenda – kazao je Beker i dodao:

– Sve zavisi od igrača do igrača i veoma je komplikovano. Svaki igrač ima različite kvalitete i ako želite da izvučete najbolje iz njega to je voma zahtevno – mentalno, fizički i taktički – podvukao je Beker.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter