0
Tenis

BOB BRAJAN: Mari može da se vrati takmičenjima i posle druge operacije

Objavljeno: 16.01.19 u 21:16

Jedan od najboljih dubl igrača svih vremena Bob Brajan rekao je danas da britanski teniser Endi Mari može da se vrati profesionalnom tenisu čak i ako bude podvrgnut još jednoj operaciji kuka.

Brajan (40) je prošlog leta ima ozbiljnu operaciju kuka, oporavio se i vratio takmičenjima i učestvuje na Australijan openu.

Dvostruki šampion Vimbldona Mari (31) rekao je da će možda morati da prekine karijeru ako bude morao da ide na istu operaciju. On jeprošlog januara podvrgnut prvoj operaciji kuka.

– Mislim da može da se vrati. Ima mnogo stvari u tenisu, ali mislim da bi on to mogao – rekao je Brajan, preneli su britanski mediji.

Brajan, osvajač 23 grend slem titule u dublu, igra u Melburnu u dublu sa bratom Majkom, malo više od pet meseci otkako je podvrgnut operaciji.

On je rekao da uopšte ne oseća bol, ali je istakao da je igranje u singlu drugačije, sa više inteziteta i da se niko nije dugotrajno i sa mnogo uspeha vratio takmičenjima posle operacije.

Mari je u prvom kolu Australijan opena izgubio od Španca Roberta Bautiste Aguta, posle čega se vratio u Veliku Britaniju. On je rekao da će najverovatnije naredne nedelje odlučiti da li će ići na operaciju.

Mari je pre početka takmičenja na prvom grend slem turniru rekao da će ove godine gotovo sigurno završiti karijeru pošto ne može dovoljno da se oporavi od operacije kuka. On je rekao da bi karijeru želeo da završi na Vimbldonu, ali da nije siguran da li će izdržati do leta. Ako se odluči za operaciju, Mari će propustiti taj turnir.

– Mislim da će ići na operaciju. Pažljivo me prati, pita me kako se osećam posle mečeva, posle treninga, kako sam. Pokušava da proceni koliko će mu trebati vremena, ako se odluči na taj zahvat. Osećam se sjajno, kvalitet života je sjajan, treninzi odu dobro. Možda još nisam na 100 odsto, ali prošlo je tek pet meseci od operacije. Lekari su rekli da ću se osećati savršeno za par meseci – rekao je američki teniser.

Brajan je dodao da nijednom nije rekao Mariju da se podvrgne operaciji, pošto je igranje u singlu potpuno drugačije od dublova.

– Oni trče okolo, klizaju, ubijaju se četiri sata na terenu. Ko zna da li će izdržati, da li će imati onu eksplozivnost da bude brz na terenu? Ako to nemaš, onda si ranijiv. Ali, voleo bih da ga vidim da živi kvalitetnim životom, da može da spava, hoda, da bude sa svojom decom, da se igra – rekao je Brajan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter