0
ATP

FOTO: STARSPORT

ATP DOHA: Đoković sjajno otvorio meč, pa onda stao i ostao bez plasmana u finale (VIDEO)

Objavljeno: 04.01.19 u 19:17

Srpski teniser Novak Đoković  nije uspeo da se plasira u finale ATP turniru u Dohi.

On je u polufinalu poražen od Roberta Bautistu Aguta rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 6:6 (7:6), 6:4.

Na odličan način Đoković je otvorio ovaj duel, mnogo bolje nego prethodna dva. On je prvi gem u osvojio bez izgubljenog poena na svoj servi. Međutim, Srbin tu nije stao, već je u narednom na servis Bautiste napravio brejk. Mogao je on to da učini i ranije, ali je iz drugog pokušaja sačekao grešku rivala i nakon duge razmene udaraca stigao do prednosti. Posle toga Đoković rutinski stiže na svoj servis do 3:0, a i Španac lako dolazi do svog prvog gema na ovom meču.

Onda Đoković nastavlja da dobrom igrom održava razliku, u petom gemu španski teniser je pružio malo veći otpor, ali nedovoljan, pa je Đoković ponovo bio bolji. Bautista do drugog gema stiže na svoj servis i na semaforu je tada stajalo 4:2 u korist srpskog tenisera. Novak je povećao zatim prednost i stigao do 5:2, a sem duple servis greške pri rezultatu 40:0, može se reći da je i ovaj deo igre odrađen skoro perfektno. Imao je srpski teniser set loptu na servis Aguta, ali je nije iskoristio, pa je zato do trijumfa u prvom setu stigao na svoj servis. Poveo je tada Španac sa 0:30, ali je Đoković sjajnim servisima uspeo da ovaj deo igre privede kraju na pravi način.

U drugom setu prvi je servirao Bautista, koji je tada poveo sa 1:0, ali je Đoković imao spreman odgovor, pa je odličnim servisom uspeo da poravna rezultat. Međutim, Španac je mnogo bolje igrao nakon pauze, pa tako ponovo stiče prednost, a nakon toga Đoković je uspeo da se izvuče, jer je gubio sa 15:40, ali je ipak sačuvao servis.

Srbin je u narednom gemu imao idealnu priliku da možda dođe do brejka. Gubio je Španac sa 15:30, ali je onda pogodio samu liniju i spasio se. Ponovo Đoković osvaja gem bez izgubljenog poena i tada je bilo 3:3. Onda je usledio ‘hladan tuš’ za Španca koji je ostao bez servisa i to da nije uspeo da osvoji niti jedan poen, Novak ponovo vodi sa 4:3 i ima svoj servis. Nakon toga uzdigao se i Agut i uzeo brejk Đokoviću, koji se tada iznervirao i polomio reket.

Španac kao da se ponovo vratio u meč, a na svoj servis uspeo je da dođe do novog gema i to bez većih problema, te ponovo povede sa 5:4. Međutim, nervoza koju je iskalio srpski teniser nije uticala na njegovu igru, a to se videlo već u narednom gemu. Agut je na servis srpskog tenisera imao brejk lopte, ali je Đoković bio smiren i asovima stigao do 5:5

Ponovo na svoj servis Agut stiže do gema, neočekivano brzo i tada je bilo 6:5 za njega. Ponovo je došlo do veoma uzbudljivog gema na servis Đokovića, dve brejk lopte imao je Agut, ali se Srbin spasio i meč odveo u taj-brejk. Nakon skoro dva sata igre Španacje uspeo da osvoji u taj-brejku drugi set i slavi u ovom delu igre rezultatom 7:6.

Treći set počeo je onako kako Novak nikako nije želeo. Španac je na startu tog dela igre stigao do brejka i poveo sa 1:0, a kasnije ga i potvrdio bez mnogo muke na svoj servis. Nakon toga obojica lako stižu do po jednog gema na svoj servis i tada je bilo 3:1. Nastavila se takva igra i u naredna dva, pa je na semaforu ubrzo stajalo 4:2 u korist španskog tenisera. Velike probleme imao je u sedmom gemu Đoković, kada je Agut stigao do 30:30, ali se Srbin nekako odbranio.

Na servis Španca uspeo je Novak da dođe do 40:30, ali nije imao snage da osvoji taj gem i napravi brejk. Smanjio je posle toga na svoj servis na , ali je u narednom gemu Agut servirao za plasman u finale. Na svoj servis Španac je samo odradio posao i tako došao u prliku da se bori za trofej.

Agut će se za trofej ovog turnira boriti sutra sa pobednikom duela između Italijana Marka Čekinate i Čeha Tomaša Berdiha.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter