Miomir Kecmanović i Ivana Jorović zabeležili su pobede u prvom kolu kvalifikacija za turnire u Brizbejnu, odnosno Šenženu.

Jorovićeva je protiv Irine Marije Baru iz Rumunije slavila 7:5, 6:4. U prvom setu viđeno je čak sedam brejkova. Rumunka je imala 2:0 pošto je na samom početku meča oduzela servis našoj teniserki, ali je Jorovićeva uzvratila u četvrtom, da bi i naredna dva gema okončana oduzetim servisima, pa je rezultat posle šest gemova bio 3:3.


Opet je Rumunka povela u devetom gemu sa 5:4, ali je usledio silovit odgovor za prvo 5:5, a potom, nakon sigurnog servisa, i brejk za 7:5.

U drugom setu Ivana je nastavila sjajno da igra, povela 4:0, posle čega je usledio strmoglav pad i izjednačenje. No, nije dopustila preokret, pa je 131. teniserka sveta savladala 24 mesta slabije rangiranu rivalku i obezbedila meč sa Anhelinom Kalinjinom iz Ukrajine, 107. na svetu. U slučaju pobede, Jorovićeva će se naći u glavnom žrebu turnira u Kini.

Sa druge strane, u Australiji Kecmanović je znatno lakše izašao na kraj sa Mavrikom Bejnsom iz Australije, 6:2, 6:0.

Dva brejka u prvom setu bila su dovoljna za 6:2, da bi u drugom “počistio” rivala sa 6:0. Poslednja prepreka ka glavnom žrebu Brisbejna je Danijel Taro, Japanac.