0
ATP

AGASI O ĐOKOVIĆU: Sa njim je bilo sve gore, nisam našao način da mu pomognem

Objavljeno: 25.12.18 u 15:35

Legendarni tenier govorio je o saradnji sa Đokovićem.

Čovek koji je u karijeri osvojio osam Grend slem turnira u Đokovićev tim stigao je prošle godine.

– Novak je bio zahvalan za savete koje sam mu davao. Međutim, tada nije verovao u ono što kažem pa nisam mogao ništa da uradim. Onog momenta kada osetite da više odmažete nego pomažete, onda treba da prestanete. Nije zapravo bilo obostrane saradnje, a složili smo se da ne možemo zajedno. Njegova fizička sprema nije bila dobra pa ni to nije pomagalo. Činjenica da nemamo dva zdrava dana od samog početka nije bila dobra i govorio je da mu više vremena treba da se oporavi, ali je postajalo sve gore. Tada sam se zapitao – šta ja radim ovde, rekao je Agasi za ‘Blik’.

On je prokomenraisao i dobru formu federera u 36. godini.

– Čak i on će se buditi ujutru sa ukočenim leđima. Ja sam igrao do 36. ali tada fizički već ništa nije bilo moguće. Telo mi je govorilo ‘stani’ a bio sam i umoran. Endi Mari na primer, još uvek je mlad pa može da se oporavi od povrede kuka i igra dobro. Tenis ume da bude brutalan za telo ali ne kao fudbal, ragbi, boks ili hokej.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter