0
ATP

FOTO: STARSPORT

ZVEREV NAKON ZVIŽDUKA PUBLIKE: Izvinio sam se Rodžeru; FEDERER: Sve je u redu

Objavljeno: 17.11.18 u 21:22

Mladog tenisera publika je sa ‘O2’ arene u Londonu ispartila zvižducima.

Čak i nakon što je navijačima saopštio da se nakon spornog duela izvini Rodžeru Federeru.

Aleksandar Zverev prekinuo je poen u taj-brejku drugog seta, pri rezultatu 4:3 za Švajcarca, zbog toga što je jednom od dečaka zaduženih za sakupljanje loptica, jedna ispala, te krenula da klizi po terenu. Ptijavio je to nemački teniser arbitru, zbog čega je ovaj morao da ponovi poen, nakon čega je Zverev stigao do tri vezana poena i plasirao se u finale.

Publici koja je pratila duel nije se dopalo ovakvo ponašanje, a dodatno ih je iznerviralo ispadanje njihvovg ‘ljubimca’, Rodžer Federera.

– Želim da se izvinim zbog situacije u taj-brejku, dečaku je ispala lopta, ali to je u pravilniku koji moramo da sledimo, počeo je Zverev, pa dodao:

– Izvinio sam se već Federeru na mreži, rekao mi je da je OK, znam ja da je ovde mnogo njegovih navijača, zaslužio je da ih ima najviše posebno u Londonu, opet kažem nisam hteo nikog da uznemirim. Žao mi je!

Iako ga publika nije razumela, njegov večerašnji rival stao je u zaštitu i podržao najmlađeg finalistu turnira u Londonu.

– Rekao sam mu ‘druže, ćuti’. Nema šta da mi se izvinjava. Čestitam mu na meču i turniru, sve najbolje mu želim u finalu! I mora da nastavi dalje, ne treba da se izvinjava… Nisam uopšte preispitivao njegovu odluku nego sam samo popričao sa sudijom da vidim o čemu se radi, nisam znao šta se dešava kada sudija to ne vidi… Pitao sam dečaka s lopticom da li je ispustio i rekao je da jeste. Ništa bitno, dešava se, kazao je Federer.

Zverev će su finalu sastati sa boljim iz duela između Đokovića i Andersona, koji je počeo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter